Rudi Ringeling: ‘Respect voor de Papierboys’

Al sinds 9 januari 1981wordt er namens voetbalvereniging WVV’34 oud papier opgehaald in Hengevelde. Net als in het bedrijfsleven was er ook in deze bedrijfstak sprake van krapte op de arbeidsmarkt in vakantietijd. Rudi Ringeling:” Toen ik op Facebook de oproep zag dacht ik: Waarom niet, bleek vervolgens dat ik de enige was die zich gemeld had, maar goed! Man man! Wat een boel lege dicht gevouwen dozen! Ik dacht mensen, doe er toch wat in. Tjonge wat een boel papier! Zes keer van wagen gewisseld waar de leegmaak ploeg klaar stond. Wat heb ik een respect gekregen voor de Papierboys! Dus mensen; zet alstublieft uw papier zo aan de weg dat het hanteerbaar is en blijft, namens de Papierboys bedankt. En Leonie Assink en Ignaat Brummelhuis bedankt voor de koffie en de worst!" (Stagebeoordeling bij lees meer)
Hieronder een artikel uit 1988 waar de papierboys van die tijd; Marinus Raanhuis, Hendrik Velthuis, Bernard Mensink en Alfons Semmekrot de Hengeveldenaren bedanken:

Rob Geerlings:"We denken dat de tropische temperaturen van de afgelopen weken een te hoge drempel hebben opgeworpen voor andere belangstellenden.
Voor vandaag waren er zes afmeldingen dus we zaten zeer krap. Dit grote aantal kwam door de fietstocht die door Spoolder  Bentelo had georganiseerd. We vonden echter dat van onze vrijwilligers, iedereen de ruimte moest hebben om eens een snipperdag te kunnen nemen.
Gelukkig is alle papier weer binnen een redelijke tijd in de containers gekomen, dit dankzij de stagiere en de reserveploeg waar altijd een beroep kan worden gemaakt te weten: Harrie Spekreijse, Bennie Rupert en good old Bennie Jannink.
Wat ook duidelijk een belangrijke rol heeft gespeeld dat er het papier veel beter verpakt was in dozen en dat in meerdere straten het papier gegroepeerd aan de straat stond. Mooi was het dat degene die er de vorige keer er "een potje van had gemaakt", nu alle losse dozen eerst plat had gemaakt en ze prima gebundeld. Klasse!
Stagebeoordeling Rudie Ringeling
De motivatie van Rudie om een dag mee te gaan op de wagen, sprak ons aan. Hij had dit jaar een zeer lange vakantie door de opname van zijn atv dagen (lees oude lullen dagen) Ook bekijkt Rudie als 56-jarige al, wat hij zal gaan doen in de jaren dat hij pensioen heeft.
De beoordeling van Rudie is dan ook uitstekend, een zeer bruikbare kracht met veel potentie. Rudie bij deze nog bedankt dat je als enige aan onze oproep hebt gereageerd.
De nazit in de kantine van drie tot vijf uur was dan ook weer gezellig!"