Nog twee dagen: Wegdamnieuws Eredivisie

Doe je al aan de Wegdamnieuws Eredivisie? Een geheel een andere voetbalbeleving door de Hengeveldse voetbalpool? Het is even werk, maar naderhand geniet je het hele seizoen van de Wegdamse competitie! Belangrijk: Neem de spelregels door, laat je niet verrassen, klik hier voor deelname. Hieronder enkele regels die van belang zijn waarvan de belangrijkste misschien wel is dat de deelnemers Hengevelds of Bentelo gerelateerd moeten zijn.

  1
Neem de spelregels door
Laat je niet verrassen en neem eerst de spelregels door, hier staat ook een duidelijke uitleg in.

  2
Stel je team samen
Je kunt met een budget van € 55 miljoen 18 spelers uit de Eredivisie kopen. (2 keepers, 5 verdedigers, 6 middenvelders en 5 aanvallers).

  3
Stel per speelronde je spelers op.
Per speelronde stel je een basiselftal op waarmee je punten kunt verdienen. Je hebt hierbij de keuze uit 4 spelstystemen (4-4-2, 4-3-3, 3-4-3 en 3-5-2). Daarnaast bepaal je ook welke 4 spelers als wissel op de bank plaatsnemen en verwijs je 3 spelers naar de tribune.
De wekelijkse deadline voor het opstellen van je team is iedere vrijdag om 20.00 uur

  4
Punten verdienen
Per speelronde kun je punten verdienen op basis van de prestaties van je spelers. Pluspunten scoor je met: een doelpunt, een assist, behalen van speelminuten, de nul houden en het stoppen van een strafschop. Minpunten krijg je bij: gele en rode kaarten, tegendoelpunten en het missen van een strafschop.
Een basisspeler verdient 100% van de punten. 
Een bankspeler levert altijd 50% van de punten op, hiervoor hoeft er geen speler uit je basisteam uit te vallen. Een tribunespeler levert geen punten op. 
Per speelronde kun je een teamcaptain aanwijzen, met hem verdien je die ronde dubbele punten. 
Nieuw binnen TopCoach is dat je iedere speelronde de uitslag kunt voorspellen van de"Wedstrijd van de week", hiermee kun je extra bonuspunten verdienen!

  5
Proefperiode: ronde 1 t/m 5
De eerste 5 speelrondes zijn onderdeel van een proefperiode, in deze fase van het spel kun jeonbeperkt transfers doorvoeren. De eerste speelronde start op vrijdag 2 augustus 20.00 uur, aanmelden voor TopCoach kan tijdens de gehele proefperiode.

  6
Definitieve spel: ronde 6 t/m 18
Vanaf speelronde 6 begint het spel echt! De transfermarkt sluit dan en iedereen begint op nul punten. Het spel eindigt na speelronde 18, als de winterstop begint.

 
Veel succes!