vrijdag 24 mei 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Markelo en Stokkum grote winnaars van de Duurzaamheidsprijs

  • maandag, 11 maart 2019 17:51
  • Geschreven door 

De inwoners van de A. ten Hovestraat in Markelo vielen met hun idee “Machtig Mooi Markelo Zoemt” dubbel in de prijzen. Niet alleen wonnen zij de Juryprijs in de categorie volwassenen, maar ook sleepten ze de Publieksprijs in de wacht. Dat gold ook voor groep 6/7/8 OBS Stokkum met hun “Regenton”. De jury beloonde de leerlingen met de eerste prijs in de categorie Jongeren en ook bij de Publieksprijs bleken ze favoriet. De prijzen werden uitgereikt tijdens een spannende finale op 10 maart in De Woeste Wieven in Diepenheim.
Juryvoorzitter en burgemeester Ellen Nauta  overhandigde samen met wethouder Wim Meulenkamp de prijzen aan de gelukkige winnaars. Er was veel belangstelling voor de finale op zondag 10 maart . Onder leiding van Duurzaamheidsaanjager Marianne Hutten werd uiteraard ook even teruggekeken naar de winnaars van vorig jaar en werd er een skypeverbinding gelegd met William en Alec Sanchez. Zij waren bij de Klimaatmars die op hetzelfde moment plaatsvond in Amsterdam. Eerder die middag werden alle duurzaamheidsvrijwilligers in het zonnetje gezet met een (h)eerlijke lunch. Burgemeester Ellen Nauta is enthousiast: ”Ondanks het turbulente weer was het een prachtige middag, waaruit weer bleek dat duurzaamheid en Hof van Twente echt een goede match zijn. De sfeer was goed en uiteindelijk zijn het allemaal winnaars. We zijn benieuwd hoe de ideeën zich verder gaan ontwikkelen en wensen iedereen heel veel succes!”

De winnaars
De winnaars in de categorie Volwassenen zijn als volgt: de derde plaats, met een cheque van €1000, ging naar Repair Café Delden voor de “Aanschaf apparatuur”. De tweede plaats met de daarbij horende cheque van €2000 was voor Bas Morsink met “de Zandbatterij”. De eerste prijs, met een cheque  van €3000, werd in de wacht gesleept door de bewoners van de A. ten Hovestraat voor “Machtig Mooi Markelo Zoemt”.
In de categorie Jongeren is de prijsverdeling als volgt: op de derde plaats, met de daarbij horende cheque van €100, was voor Tygo Wagelaar, Stan Pelle, Tijn Epping en Thom Stegehuis namens Twickel College in Delden met hun idee “Meubels maken van pallets”. De tweede plaats en de daarbij horende cheque van €200 gaf de jury aan Babette Maatje en Nienke Pot namens het Twickel College uit Delden met hun “Poopey Loopey Ruilkast”.  De eerste prijs, met een cheque van €300, ging naar “de Regenton” van groep 6/7/8 van OBS Stokkum.
 
Meer informatie is te vinden op www.duurzaamheidsprijshvt.nl. Hier is binnenkort ook het boekje met achtergrondinformatie van alle inzendingen en winnaars te bekijken.
 
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

O'j 't noe mot verdeen'n met de haand of 't verstaand

Bin ie noe arm of riek

Met een glas bier in de haand met de Zomerfeesten bint vie allemoal geliek

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren