vrijdag 24 mei 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Petrusschool legt het werk neer

  • woensdag, 13 maart 2019 15:17
  • Geschreven door 
Aanstaande vrijdag staken de leerkrachten van de Petrusschool. Op deze dag is er een landelijke stakingsdag voor het hele onderwijs. Directeur Dineke Hek: "De leerkrachten van onze school, die op die dag zouden werken, kiezen ervoor om aan deze staking deel te nemen. Dit betekent dat de school op die dag gesloten is! Waarom staken wij?
Om het vak van leerkrachten, onderwijsondersteuners en schoolleiders daadwerkelijk op te waarderen, het personeelstekort het hoofd te bieden en de onderwijskwaliteit ook in de toekomst te kunnen borgen, zijn verdere investeringen in het onderwijs volgens ons noodzakelijk.
De landelijke staking is gericht op het verkrijgen van meer geld voor het onderwijs. Dit geld is bestemd voor salarisverhoging van alle personeelsleden en voor het verminderen van de werkdruk.
Is dit ook een probleem op de Petrusschool?

Gelukkig is er in Hengevelde geen sprake van een structureel lerarentekort. Alle groepen hebben één of twee eigen leerkrachten. Alle leerkrachten voeren hun werk met veel plezier uit. Het is heerlijk om dagelijks les te geven op een school waar veel mogelijk is, waar leerlingen willen leren en waar ouders meedenken en meewerken. Toch staken we. We merken namelijk, dat er ook hier sprake is van een personeelstekort en daarmee van een steeds hoger wordende werkdruk. Als een leerkracht ziek is, moeten we erg puzzelen om te zorgen voor een vervanger. Invallers zijn op dit moment maar zeer beperkt beschikbaar, dus de oplossing zoeken we vaak in het inzetten van ambulante mensen of parttimers die extra werken. Helaas voor de kinderen betekent vaak dat er iedere dag iemand anders voor de groep staat, soms zelfs twee personen op een dag. Dit was bijv. in de afgelopen week in groep 8 nog aan de orde. Zowel voor de leerlingen als de leerkrachten is dit geen prettige oplossing.
Het wordt dus hoog tijd, dat dit lerarentekort een halt toegeroepen wordt! 

Laatst aangepast op woensdag, 13 maart 2019 15:19
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

O'j 't noe mot verdeen'n met de haand of 't verstaand

Bin ie noe arm of riek

Met een glas bier in de haand met de Zomerfeesten bint vie allemoal geliek

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren