zondag, 14 april 2019 11:23

De Boer Op 2019

Geschreven door
Woensdag 17 April gaan de groepen 4-5-6 van de Petrusschool en de KBO Hengevelde weer De Boer Op. Dit jaar zijn ze te gast bij de familie Veelers aan de Vondersweg, waar zij een melkgeitenbedrijf hebben met 1400 melkgeiten, 250 bokjes en 400 lammeren. De laatste jaren hebben ze niet stil gezeten en is er veel veranderd op het bedrijf. De Melkgeitenstal is in de volle breedte verlengd en hierdoor moest de opslagloods verplaats worden. Tevens is er een nieuwe lammerenstal gebouwd. De nieuwe melkgeitenstal voldoet aan de nieuwste eisen en mag zich zodoende een maatlatstal noemen. Dit houdt in dat er onder andere grote ventilatoren in de stal hangen tegen de warmte. Ook hebben de geiten borstels gekregen waar aan ze zich kunnen schuren.
 
Al met al zal er weer veel te zien zijn voor de kinderen en de ouderen van de KBO Hengevelde. Ook zal er deze dag een dierenarts en een voervoorlichter aanwezig zijn.De kinderen worden verwacht om 9.30 uur en de ouderen kunnen om 14.15 uur genieten van een kopje koffie om vervolgens om 14.45 uur een rondleiding te krijgen op het bedrijf.

foto veelers 2Een ieder wordt verzocht om niet in bedrijfskleding (geen laarzen/klompen) te komen.
Werkgroep De Boer Op.

Karel Smit
Herwin Stegeman
Patrick ten Breteler
Rob Blanckenborg
Ronald Pelle
Laatst aangepast op zaterdag, 13 april 2019 21:28
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.