Reminder: Paasvuur gaat door, komt allen!

Het is droog, ontzettend droog. De gemeente heeft een besluit genomen of de paasvuren in Hof van Twente wel of niet door kunnen gaan. “Ut geet oan!” Erika Schreijer: ”Vanaf 20.00 uur verzamelen wij op eerste paasdag bij het paasvuur. De grotere kinderen mogen helpen het vuur aan te steken, en krijgen een fakkel. Nieuw dit jaar is dat er naast een ingang aan de Needsestraat, ook een ingang bij het nieuwe plan is. Dus komt u lopend, ga dan via het nieuwe plan. Uiteraard zal er ook dit jaar een tent staan, en zijn de nodige versnaperingen te verkrijgen”.
Graag tot zondag, eerste paasdag, bij de jaarlijkse paasvuur traditie!
Dat besluit heeft burgemeester Ellen Nauta vandaag genomen na overleg met de ‘boakebouwers’. Voor de aanvullende eisen volgt de gemeente de adviezen van de Brandweer op. Burgemeester Nauta:
 
“Ik hecht erg aan tradities, maar ben ook verantwoordelijk voor onze veiligheid. Dat maakte dit tot een lastige beslissing. In samenwerking met onder andere de ‘boakebouwers’ konden we tot deze afspraken komen. Fijn dat we op deze manier recht kunnen doen aan zowel
onze tradities als de veiligheid.”