Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

woensdag, 23 oktober 2019 16:03

Militaire oefeningen in aantocht

Van 28 oktober t/m 1 november 2019 zal door de Koninklijke Landmacht worden geoefend in de Hof van Twente en enkele gemeenten meer in Overijssel. Ook in de periode 11 t/m 19 november wordt er geoefend. Het betreft hier 3 oefeningen van diverse militaire opleidings- en trainingseenheden. Tijdens deze oefeningen worden verplaatsingen per voertuig en te voet uitgevoerd, vanuit observatieposten worden waarneming gehouden. Tijdens deze oefeningen worden o.a. ‘Fenneks’, ‘Amarok’ voertuigen ingezet. De militairen zijn tijdens deze oefening bewapend, maar er wordt geen gebruik gemaakt van munitie of oefenmunitie. De oefeningen zullen zich globaal afspelen in een aantal gebieden in de provincies Gelderland, Drenthe en Overijssel.

dinsdag, 22 oktober 2019 10:37

MiXX heeft een nieuwe pianist

De MiXX band is sinds de zomervakantie weer compleet met de komst Gerie Scholten. In de korenwereld geen onbekende persoonlijkheid.
Al vanaf zijn 7-de is Gerie bezig met muziek. Het is een veelzijdige muzikant die o.a. heeft gespeeld in een accordeonorkest, een harmonie, een big-band, een pop-band, een top 40 orkest en zelfs een Oekrainer groep.
Gerie bespeelt meerdere instrumenten, zoals piano, hammond, accordeon, bugel en gitaar. Gerie is werkzaam in de gezondheidszorg en woont in Haaksbergen. In zijn vrije tijd is hij al jaren begeleider van meerdere koren geweest en nu dus een geweldige aanwinst voor MiXX. Dat het meteen klikte tussen dirigent Sander Fox, de band en het koor bleek wel uit het spontane lidmaatschap van Gerie's echtgenote Ange, die het bij MiXX al helemaal naar haar zin heeft en al een warme plek tussen de alten heeft gevonden. We wensen Gerie en Ange een hele mooie tijd bij MiXX dat in 2021 haar 25 jarig jubileum gaat vieren. Het koor zal dan zeker van zich laten horen.

Elk jaar laait de zwarte pieten discussie weer op. Voor de landelijke sinterklaasintocht is hierin dit jaar besloten dat de ‘roetveeg-piet’, die afgelopen jaren zijn intrede heeft genomen, de nieuwe norm wordt. De Sinterklaascommissie van Hengevelde hierover: "In Hengevelde werken we met pieten uit het dorp. Deze pieten kennen de kinderen, wat de gezelligheid en de sfeer van de intocht verhoogd. Zouden we de landelijke norm willen volgen, is de kans groot dat pieten herkend gaan worden. Een mogelijkheid hierin zou zijn om pieten met omliggende dorpen uit te wisselen. Voor dit jaar heeft de sinterklaascommissie besloten dit nog niet te willen. Met als logisch gevolg dat de Pieten in Hengevelde tijdens de intocht en de huisbezoeken net als voorgaande jaren bruin zullen zijn."

maandag, 21 oktober 2019 11:12

Inschrijving Hoftalenten geopend

De Reggehof zoekt zangtalent uit de Hof van Twente voor een volledig vernieuwde editie van Hoftalenten. Al ruim 20 jaar is het podium in dit theater de plek om dit talent te aanschouwen op 30 december. Dit jaar wordt Hoftalenten het finalestuk van een heel weekend vol spektakel en muziek in De Reggehof.

Ben je tussen de 12 en 16 jaar? Dan kun je meedoen aan het Juniorprogramma. Vanaf 16 jaar kun je je opgeven voor het Hoofdprogramma. Voor beide programma onderdelen zullen 9 finalisten op maandag 30 december in de Theaterzaal van De Reggehof gaan strijden om de titel ‘juniorhoftalent 2019’ en ‘Hoftalent 2019’.

Toneelvereniging Levenslust speelt Vrijdag 25 oktober de eerste uitvoering, maar nu al zijn alle reguliere uitvoeringen uitverkocht. Daarom hebben ze er voor gekozen om er in het weekend van 15-16-17 november extra uitvoeringen te spelen in het Proggiehoes in Beckum.

Pagina 1 van 820