Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

De Commissie titeltoekenning en het bestuur van de Stichting Fairtrade Gemeente Nederland heeft in het titelrapport van januari 2021 gemeente Hof van Twente positief beoordeeld. Dit betekent dat Hof van Twente ook in 2021 trots de titel Fairtrade Gemeente mag voeren en dat er weer werk aan de winkel is zowel voor de gemeentelijke organisatie als het kernteam fairtrade gemeente. Annelies Heeres, voorzitter kernteam: “Ik ben natuurlijk enorm blij met verlenging van de titel fairtrade gemeente en hoop dat nu ook meer scholen naast groen school  fairtrade school willen worden”. Nu er fairtrade koffie en thee wordt gedronken in het gemeentehuis, is het hoog tijd voor het College van B&W en de raadsleden om de fairtrade gedachte actief verder uit te dragen en te bevorderen in hun verantwoordelijkheid als bestuurders van deze gemeente. Op korte termijn zal het kernteam gaan overleggen hoe dit het beste vorm gegeven kan worden. 

dinsdag, 19 januari 2021 09:16

De hardste lach van Hengevelde, al 50 jaar!

Tom Zwienenberg, bekend van de lach en MHZ heeft Abraham gezien! Een van de vrienden deed een uitspraak in de trant van: ’Er moest trouwens een extra groot doek zijn anders paste alle tekst er niet op!”

Tom: Proficiat man!

maandag, 18 januari 2021 16:52

Petrusschool voorlopig dicht

Dineke Hek:

Onlangs hebben we allemaal gehoord dat de basisscholen in ieder geval tot 8 februari gesloten blijven. Dit betekent dat we de komende weken nog doorgaan met het thuisonderwijs. Helemaal onverwacht kwam het bericht niet, maar het was wel even schrikken!

Veel kinderen zullen teleurgesteld zijn: het gemis van vriendjes, vriendinnetjes, de juf en natuurlijk het ‘gewone’ onderwijs is groot. Voor veel ouders ligt er weer een moeilijke puzzel: hoe ga je schoolwerk, eigen werk, huishouden en opvoeding allemaal nog weken combineren en regelen? Ook voor de leerkrachten van onze school was het een flinke tegenvaller: iedereen doet heel erg haar best om het online-onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven, maar het is echt minder inspirerend om kinderen via een scherm te zien en te helpen dan live in een klas.

Dit is echter de situatie waar we nu in zitten. Samen maken we er het beste van. We merken dat iedereen zijn beste beentje voorzet en dat we samen heel veel aan kunnen. Mocht het even niet lukken, loop je thuis tegen dingen aan, laat het gerust weten. Samen kunnen we zoeken naar een oplossing.

5.000 blikken soep verspreid in Markelo, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Bentelo en Delden

Het team van HofMarketing heeft eind december en begin januari 5.000 blikken soep verspreid als ludieke inwonersactie. De soepblikken zijn in diverse wijken en buitengebieden voor de deuren neergezet, aangeboden aan tehuizen en uitgedeeld op markten in heel Hof van Twente. Inwoners waren verrast en reageerden enthousiast. Ze kregen super leuke reacties op straat van mensen die langsfietsten of liepen. Een inwoner die langsfietste riep: ‘Bedankt voor de heerlijke soep en succes vandaag!’ Ook op social media kreeg de stichting, die zich inzet voor het leefklimaat van de inwoners in de Hof, leuke berichten van mensen die de actie konden waarderen.

HofMarketing is er voor alle inwoners, ondernemers en bezoekers, op het gebied van wonen, werken en recreëren. Samen werken we aan de missie om Hof van Twente mooier en mooier te maken. Daarom heeft HofMarketing 5.000 mensen warm gemaakt om te laten zien hoe mooi en fijn het leefklimaat is in de Hof, houd jij hun ook warm? Ga naar hofmarketing.nl/projecten/word-donateur en word donateur van ons.

Veehouderijbedrijven in Overijssel met een hoge stikstofuitstoot, die nabij natuurgebieden zijn gelegen en willen stoppen, kunnen zich melden bij de provincie Overijssel. Vanaf 19 januari tot en met 28 februari 2021 staat de inschrijving voor de eerste tranche van de Rijksregeling open. Het gaat om de uitvoering van de “Regeling provinciale aankoop veehouderijen nabij natuurgebieden” die op 3 november 2020 door het Ministerie van LNV is gepubliceerd.

Pagina 1 van 1099