Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Ik stond naderhand met de buren de revue avond nog een beetje door te nemen en plotseling schoot mij te binnen: Geen Mark Escher dit jaar! Hoe dat zo? Hoe zit dat? Spontaan Mark een berichtje gestuurd om erachter te komen hoe de vork in de steel zit? Moet iemand na 30 jaar geen passend afscheid krijgen? Of is zijn afwezigheid maar voor 1 jaar? Zijn reactie:
 

46 graden en overstromingen in 2050: Twentse klimaatatlas brengt het in beeld
 Hoe warm wordt het in jouw achtertuin in 2050? En welke straten staan blank na een hevige regenbui? De klimaatatlas van Twents Waternet brengt het in beeld. In deze atlas (KLIK HIER) bieden Zij u een uitgebreide set aan informatie over mogelijke klimaateffecten in Twente.
De atlas moet Twentenaren helpen zich voor te bereiden op extreme weersomstandigheden door klimaatverandering. Het aantal droge zomers neemt naar verwachting tot 2050 verder toe. Bij het droogste klimaatscenario van het KNMI zou in 2050 zo'n 30 millimeter minder neerslag vallen dan in het huidige klimaat (200mm in plaats van 230 mm). Het gaat dan om hogere temperaturen, nattere winters, hevigere regenbuien en drogere zomers. Dit is voor de Twentenaren nu al merkbaar en voelbaar. We noemen enkele voorbeelden. Hevige neerslag kan leiden tot schade aan woningen in de Twentse steden en dorpen. Langdurige droogte leidt tot schade aan landbouwgewassen en natuur, vooral in het zuidoostelijk deel van Twente. Extreme hitte kan leiden tot gezondheidsproblemen voor de ouderen in Twente. En overstromingen door dijkdoorbraken vormen in het noorden van Twente een risico.
Voldoende reden om ons tijdig voor te bereiden!

Een bezoeker van de Hengeveldse revue heeft gisterenavond zijn sleutels verloren. Een bos met daaraan en huissleutel, een autosleutel van een Peugeot en een bieropener. Heb je de sleutelbos gevonden?
Graag bellen met het onderstaande telefoonnummer:
06-5437 2498
 
*Update: De sleutels zijn terug bij de eigenaar.
zaterdag, 16 november 2019 23:41

Nieuwe prins de Höftemennekes gepresenteerd!

Vanavond is de nieuwe prins de Höftemennekes gepresenteerd: Edwin Tuinte! Hij treedt daarmee in de voetsporen van vader Hennie die in het jaar 1975-1976 de scepter zwaaide! (ZIE DIT ARTIKEL)  De belangstelling voor dit nieuws was dermate groot dat de site door overbelasting geruime tijd offline was!
Middels een veiling werd de nieuwe hoogheid vanavond bekend gemaakt. Patrick Broshuis, Jan Semmekrot, Stephan ter Doest, Don Wentink, Maurice Workel en Edwin Tuinte werd gesommeerd om te gaan staan voor het startbod van 50 euro. Een voor een vielen de kandidaten af en zo bleven er nog 2 over. De vraag kwam voorbij als wie wil het worden en tellingen als: Hij heeft 2 kinderen. Wie heeft er een bril: In ieder geval de prins? Het zou iemand worden met een bril….
Het juiste antwoord is dus inmiddels geschiedenis! (FILMPJE van de opkomst) 
KLIK HIER voor een fotoalbum van de Prinswisseling
zondag, 17 november 2019 06:50

Twee avonden een vol Kulturhus: Fenomenaal!

Rond de 1100 bezoekers, 470 op de vrijdag en rond de 620 op zaterdag hebben, verdeeld over twee avonden mogen genieten van een bomvol bijna 4 uur durend avondvullend programma. (KLIK HIER VOOR EEN FOTOALBUM) Regisseur Debbie Kiezenbrink:
”Ik denk dat we een heel gevarieerd programma hebben gedraaid met voor zowel oud als jong wat wils. De show liep zowel vrijdag als zaterdagavond goed, we hebben dan ook een prima voorbereiding gehad. We zijn in de laatste week van de bouwvak al gestart met de voorbereiding en wel bij 't Kooltje. De nieuwe mensen, Wout Nollen, Gijs Veldhuis, Iris Leferink en Marieke Vogt hebben het super opgepakt!”
Hieronder een uitgebreid verslag van de Hengeveldse Revue 2019:
Pagina 1 van 986