Pinautomaat Bentelo verdwijnt

Het aantal betalingen met contant geld is de laatste jaren aanzienlijk afgenomen. Naar de toekomst zal deze daling zich verder voortzetten. Dat komt onder meer doordat consumenten in toenemende mate de voorkeur geven aan andere betaalwijzen zoals pinnen in winkels en mobiel betalen. Daarnaast neemt het betalen met contant geld af door de sterke groei van het winkelen online. Dit geldt ook voor het gebruik van de geldautomaat in Bentelo. Het aantal opnames hier fors is gedaald en dat staat niet in verhouding tot de investering. Daarom heeft de Rabobank besloten deze geldautomaat per 1 januari te verwijderen. Een medewerker van de bank:

“Aangezien wij veel waarde hechten aan het belang van onze klanten en leden, willen we graag aanwezig blijven met een geldautomaat in Bentelo. Vanwege het aantal transacties is een binnenautomaat beter passend. Daarover zijn wij op dit moment in gesprek met de Dorpsraad om samen tot de best passende oplossing voor Bentelo te komen". Volgende week is er een bijeenkomst:

De dorpsraad van Bentelo ziet een in-store automaat als optie, en wel bij de Dagwinkel of in de Pol. Op woensdag 19 november is er een bijeenkomst vanaf 20.00 uur in de Pol waar de verschillende opties worden besproken.