Verpleeghuis Bentelerhof in Bentelo failliet

De rechtbank heeft particulier verpleeghuis Bentelerhof en SaulCenter Bentelerhof in Bentelo failliet verklaard. Bentelerhof, dat in het verleden tot Zorghuis Twente behoorde, is al twee jaar dicht.

Het particuliere verpleeghuis, dat zich profileerde als goedkoper dan het bestaande aanbod in de regio, was te klein en de drie ouderen die er nog woonden werden destijds elders onder gebracht. SaulCenter Bentelerhof, gevestigd op hetzelfde adres, verzorgde onder meer spirituele cursussen en coaching. SaulCenter Bentelerhof adverteerde onder meer met bijeenkomsten 'Ayahuasca ceremonie'; sessies om trauma’s te helen en stress te verminderen.

Titia Terpstra van beide bedrijven was ook mede-bestuurder van het Zorgbureau Twente, dat in 2007 al failliet ging. Curator Gotink uit Hengelo hield beide bestuurders, Van Hezel en Terpstra, vanwege het voeren van een ondeugdelijke personeelsadministratie, destijds in privé verantwoordelijk voor het tekort in dit faillissement: 626.000 euro. Er werd elf jaar over geprocedeerd, maar aangezien de voormalige bestuurders van Zorgbureau Twente niet verschenen op de laatste zitting van de rechtbank en de ruim zes ton niet hebben betaald, zijn hun bv’s nu failliet verklaard. Curator is Theo Zwiers, hij spreekt beide bestuurders van Zorgbureau Twente Holding komende week.

(bron: TC Tubantia)