Robor Electronics opent deuren nieuwe pand aan de Sueterweg in Bentelo

Op 18 mei opende wethouder Wim Meulenkamp de deuren van het nieuwe pand van Robor Electronics. In het pand is ook Wouter Borre Productions gevestigd. Samen zorgen de drie broers dat draadloze communicatie en GSM/GPS toepassingen gecombineerd kunnen worden professionele drone fotografie en video. Een unieke combinatie waardoor we met de juiste techniek de (landbouwkundige) bedrijfsvoering effectiever kunnen inrichten.
De opening is druk bezocht en de demonstraties goed ontvangen door het enthousiaste publiek. Op zaterdag 19 mei stelt het bedrijf het pand open voor publiek. Tijdens deze open dag worden nog meer bezoekers verwacht.
Het bedrijf bestaat al sinds 1997, maar is onlangs verhuisd naar de Sueterweg in Bentelo. In korte tijd is het bedrijf uitgegroeid van 3 naar 12 personen. De nieuwe locatie is groter, en voldoende ruimte voor proefvelden. Roger en zijn jongere broer Xander Borre zijn in 1997 gestart als specialist voor GSM-geboortemelders voor paarden, waarbij eigenaren een telefoontje krijgen van de merrie als de geboorte begint. Inmiddels heeft het bedrijf zich flink doorontwikkeld en onder meer een aantal praktische toepassingen bedacht voor drones en track en trace-producties. Een derde broer, Wouter Borre, maakt als gecertificeerd dronepiloot complete beeldproducten, waarbij 360˚-foto en -video opnames worden gecombineerd met beelden vanuit de lucht.

Snel groeiend bedrijf met nieuwste technische toepassingen
In korte tijd is het bedrijf uitgegroeid van 3 naar 12 personen. Robor Electronics BV en Wouter Borre Productions werken intensief samen aan drone-toepassingen voor onder meer Politie, Brandweer, Defensie, Kustwacht, ILT, Rikilt, NVWA en Natuurorganisaties. “Met warmtebeeldcamerasystemen onder een drone, kunnen we snel en gemakkelijk weidevogelnesten en reekalveren opsporen en beschermen”, licht Roger Borre toe. “Op het gebied van precisielandbouw zijn er ook diverse nieuwe ontwikkelingen. We kunnen bijvoorbeeld met speciale multi- en hyperspectraalcamera’s een veel vollediger beeld geven van de gewasconditie.”

De diverse stands van partnerorganisaties, zoals Mineral Valley Twente werden ook druk bezocht.

Proeftuin in Mineral Valley Twente
Onlangs hebben Robor Electronics en Wouter Borre Productions zich aangemeld bij Mineral Valley Twente voor een proeftuin. Samen met andere High Tech-bedrijven en agrarische ondernemers, willen zij nagaan hoe de nieuwe technieken kunnen zorgen voor innovaties in de landbouw. “Mineral Valley richt zich vooral op een betere bodemgezondheid en verwaarding van mest”, vertelt projectleider Martin Verbeek van Mineral Valley. “In de regio willen we de mineralenketen sluitend maken. Wat voor de één afval is, is voor de andere ondernemer juist een grondstof. Mest bijvoorbeeld bevat belangrijke mineralen en organische stof, de beste voeding om de bodem gezond te houden.”

Een proeftuin waarbij nieuwe technieken worden ingezet, die zorgen dat we ‘real live’ gegevens beschikbaar hebben, maar dan wel betaalbaar? “Veel ondernemers in onze regio weten dat er technisch veel mogelijk is, maar hoe ze daarmee efficiënter kunnen produceren voor nu en voor de langere termijn, dat is nog relatief onbekend. Daarnaast zijn in onze regio veel ondernemers die technische oplossingen kunnen bieden. Als Mineral Valley Twente, proberen we deze ondernemers, maar ook kennis- en onderzoeksinstituten, aan elkaar te koppelen, zodat nieuwe ontwikkelingen mogelijk zijn.”

Meer weten over Robor Electronics?
Kijk op www.dronexpert.nl

Meer weten over Mineral Valley Twente?
Kijk op www.mineralvalley.nl