NK Druivenstampen tijdens Twentewijnfest: kandidaten gezocht

Het jaarlijkse Wijnfest bij Wijngaard Hof van Twente in Bentelo, zondag 30 september van 14.00 – 19.00 uur staat dit jaar in het teken van het eerste NK-wijnstampen. Teams van vier personen gooien druiven in een bak, stampen en brengen het sap naar een emmer. Er strijden 4 teams tegelijk tegen elkaar. Het team met het meeste sap wint. Teams strijden onderling om binnen 2 minuten het meeste sap uit druiven te stampen. De winnaar krijgt een wijnproeverij voor het hele team. Ilse Visscher:” Ik zoek nog teams voor het allereerste NK Druiven stampen! Opgeven kan via info@twentewijn.nl  De entree is gratis dus tot zondag allemaal!” Het NL Druivenstampen start om 16.30 uur.
Gastvrouwen Ellen te Riele en Hengeveldse ondernemer Irma Dijkstra ontvangende bezoekers tijdens het Wijnfest traditioneel met federweisser en Zwiebelkuchen. (Uiteraard van Nollen) Er is live muziek:
Van de band Million Miles, chocoladeproeverij van Zeut en natuurlijk kunnen de Twentewijnen worden geproefd. Dit jaar zorgt StudioT voor vrolijk kindervermaak.
Uiteraard is er veel Twentewijn en lekkere hapjes.
Het wijnjaar 2018 belooft een topjaar te worden. De druiven zijn gezond en mooi rijp. In de wijngaard zelf zijn de druiven geoogst, maar er is nog genoeg te zien en te beleven: bezoekers zullen een overvolle wijnmakerij te zien krijgen die volop in productie is. Vele tanks staan te gisten. Je hoort en ruikt de wijn in wording!
Het Twentewijnfest is aanstaande zondag, 30 september van 14.00 uur tot 19.00 uur. Het NL Druivenstampen start om 16.30 uur. De entree is gratis.
Twentewijn in Bentelo maakt  ook de wijn voor Wijngaard de Hoog’nkaamp, (familie Hoestee) en Johan Pierik, (Wijngaard Wienerveeld) .