maandag 23 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Burocratie bij de ANWB

  • woensdag, 28 augustus 2013 08:10
  • Geschreven door 

In veel landen is bureaucratieeen vormvan werkverschaffing, zo ook bij de ANWB heb ik aan den lijve ondervonden. Benje lekker onbezorgd  aan het genieten op een Franse camping terwijl je denkt: Onbezorgd? Die auto van mij, dat vreemde geluid, wordt met de dag erger,moet ik de ANWB niet eens gaan bellen voor check en vervolgens een verantwoorde en veilige terugreis te beleven? Maar ach, het is warm, het zal  zo’n vaart niet lopen werd er spreekwoordelijk door ons gedacht! Plotseling rijdt het ANWB busje zo voor mijn tent langs op zoek naar een hulpvragende Nederlander met autopech, dan is mijn probleem ook zo opgelost dacht ik op dat moment nog, dus niet……..

In rap tempo naar die medewerker met dat gele busje gelopen met de vraag of hij, nadat hij deze klant op weg had geholpen, even naar mijn auto kon kijken. Toch fijn om te weten of de daarop volgende dag verantwoord was om naar Nederland te rijden, zo’n slordige 1200 kilometer. “Maar meneer, dan moet ik een opdrachtbon hebben en die kunt u enkel verkrijgen door naar de centrale in Nederland te bellen”. Grrrrr…ik bellen:” Heeft u het pasje bij de hand meneer?” was de vraag na het enorme keuzemenu te hebben doorlopen. Ja dat had ik, dus was ik in de veronderstelling dat dit voldoende was. “Wat is uw kenteken meneer?” was de volgende vraag.”Kan ik dit niet aan de monteur doorgeven, ik heb het namelijk niet zo bij de hand, mijn auto staat aan de andere kant van de camping en dan valt de verbinding weg”. Nee dat kon niet, dit gegeven was van groots belang voor de bureaucratische zojuist genoemde opdrachtbon, grr.

Na vijf minuten over al die camperplekken te hebben gerend maar weer op nieuw bellen naar een meid van 18 blij met haar eerste baantje. Weer dat enorme keuzemenu, grrrr.... Vervolgens kon ik wederom een spervuur aan vragen beantwoorden: "Zijn er kinderen jonger dan 12 mee meneer?”of "Wat was uw vertrekdatum meneer” en ga zo maar door.
Uiteindelijk heeft de monteur amper drie minuten onder de auto gelegen en geconstateerd dat het veilig was om met deze auto huiswaarts te keren. Nu zult u denken, wat een verhaal! Maar we zijn er nog niet hoor! Als klap op de vuurpeil krijg ik drie uur later een belletje op mijn mobiel: "Met een monteur van de ANWB,  u had een probleem met uw auto meneer?” "Ja, maar dit is al verholpen door een collega van u, hij was hier toevallig op de camping waardoor ik hem even aanschoot". Zijn woorden maakten de situatie bij de ANWB geheel duidelijk:”Gelukkig voor u en voor mij, ik zit namelijk zo’n 2,5 uur bij u vandaan. Het probleem ligt bij de telefooncentrale van mijn werkgever. Daar zitten mensen zonder enige kennis van zaken die daar zo uit de schoolbanken neergezet worden".Mijn buurman is onlangs lid geworden, bij deze heeft hij mijn plek!

Laatst aangepast op vrijdag, 28 november 2014 08:14
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren