maandag 20 augustus 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ieren maken overal een feest van

  • dinsdag, 08 maart 2016 05:37
  • Geschreven door 

Ieren hebben in geheel Europa de reputatie dat zij overal een feest van maken. Je hoeft maar even te zoeken op internet om enige bevestiging te krijgen. Je wandelt in bijvoorbeeld Dublin een willekeurige kroeg binnen en het voelt gelijk als een muzikale traktatie van jewelste die alle vooroordelen bevestigd. Zo had ik jaren geleden mijn Ierse vriend Jimmy op bezoek en om de tijd te doden pakte wij de fiets voor een rondje Hengevelde. Onderweg had ik  Jimmy heel wat uit te leggen wat betreft de Nederlandse of misschien wel de  Twentse cultuur:

 

pannenbierWe fietsten langs een huis in aanbouw, daar zag hij dat er vlaggen en takken in de nok waren aangebracht, “waar is dat voor” was de vraag. “Ja, Dit is een traditie die pannenbier heet. Als het hoogste punt bereikt is en de vlag geplaatst, is het aan de opdrachtgever om de werkers van bier te voorzien. Als dat bier geschonken en gedronken is, gaat de vlag er weer af”.

‘OK’

Enkele honderden meters verder stond een boog met een karton er onder van ’25 jaar getrouwd’. “What does this mean Raymond?”

Dat betekent dat het echtpaar binnenkort 25 jaar geleden in het huwelijksbootje is getreden, bij het plaatsen van de boog gaan ze bier drinken, bij het feest zelf ook en in sommige gevallen bij het opruimen nog een keer”.

‘OK’

abraham

En zo fiets je vervolgens weer een stukje en staat er een scala aan poppen en spandoeken in een voortuin, dan voel je dezelfde vraag al weer aankomen!

“Ja Jimmy, hier is iemand 50 geworden, bij het maken van de pop gaan ze bier drinken. Bij het plaatsen drinken ze bier. Op de verjaardag zelf……….

Ieren hebben in geheel europa de reputatie dat zij overal een feest van maken....

25 jaar g

Raymond Wegdam

Laatst aangepast op dinsdag, 08 maart 2016 06:34
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

EEN VOGEL IS NOOIT BANG DAT ZIJN TAK BREEKT
HIJ VERTROUWT NIET OP DE TAK MAAR OP ZIJN VLEUGELS

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren