dinsdag 21 augustus 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kinderen, mannen en vrouwen moeten vluchten bij Heracles - FC Twente

  • maandag, 03 oktober 2016 05:56
  • Geschreven door 

De competitiewedstrijd zondag tussen Willem II en Feyenoord is in de slotfase tijdelijk stilgelegd vanwege ongeregeldheden in een tribunevak met thuisfans. Dat was helder in beeld in de landelijke pers. Niet in beeld waren de vrouwen, kinderen en vaders bij de wedstrijd Heracles - FC Twente. Het enthousiasme bij de benutte strafschop van Twente speler Mateusz Klich werd afgestraft door zogenaamde ‘Heracles supporters’, dit met agressieve bejegeningen die zijn weerga niet kende. Van alle kanten kwamen er  bedreigingen, gevolgd door rake klappen. Vrouwen van ergens in de 40 die geslagen werden, een meisje van 12 jaar oud moest het een en ander ontwijken en een niets vermoedende vader werd van achteren in de nek geklapt. “Ik kan het mij wel een beetje voorstellen! Als er hier gejuicht wordt voor FC Twente kan zoiets gebeuren”  was een reactie van een hoofdsteward bij de Almelose voetbalclub. Is dit de norm tegenwoordig?

‘Aan alles is te merken dat dit geen gewone wedstrijd is’ was te horen op Studio Sport. Maar als dit vervolgens inhoudt dat mannen die de 50 gepasseerd zijn op zoek gaan naar mensen die enkel voor een andere club en deze vervolgens gaan bedreigen? Slaan? Of daar wel of geen kinderen naast zitten is niet van belang?

Zou het zo zijn dat dezelfde personen vandaag op het werk verschijnen en trots vermelden enkele Twente supporters het stadion uit hebben gejaagd? Uiteraard wordt dan de aanwezigheid van kinderen gemakshalve weggelaten.
Tot voor kort hadden Heracles – FC Twente een gezamenlijke jeugdopleiding waarvan de eerstgenoemde tot op de dag van vandaag volop profiteert.
In ieder geval is er van deze groep supporters niemand meer over die de komende jaren nog nadenkt over een bezoek aan het Polmanstadion.

De openingszin van dit artikel zegt al dat deze gebeurtenis niet enkel een Heracles probleem is. Maar wat bezielt iemand om de medemens zo te bejegenen?

Raymond Wegdam

Laatst aangepast op maandag, 03 oktober 2016 06:52
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

EEN VOGEL IS NOOIT BANG DAT ZIJN TAK BREEKT
HIJ VERTROUWT NIET OP DE TAK MAAR OP ZIJN VLEUGELS

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren