donderdag 21 februari 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

"De kopschopper uit Weerselo"

 • zondag, 08 juli 2018 14:05
 • Geschreven door 
Archieffoto Midzomerfeesten Bentelo Archieffoto Midzomerfeesten Bentelo

Gisterenavond besloten we met vrienden weer eens op een zaterdagavond naar de Zomerfeesten te gaan, Bentelo dit keer. Een hele leuke avond met Bizzy als hoofdact, complimenten aan Bentelo die de tent toch helemaal vol kregen op een mooie zomeravond. Althans een mooie avond, tot het moment dat ik voor het eerst kennismaakte met het fenomeen 'kopschoppen', een rage die blijkbaar ook tot Twente is doorgedrongen. Er ontstond een opstootje, vlak voor onze neus. Een jongeman werd vakkundig naar de grond gewerkt waarop een medebezoeker het nodig vond de eerstgenoemde meerdere malen tegen het hoofd te schoppen. Dit noemen ze in de volksmond ‘kopschoppen’, een rage welke in andere delen van het land de laatste jaren al wordt gebezigd. Dit houdt in dat een weerloos slachtoffer met volle overtuiging tegen zijn hoofd wordt geschopt met alle risico’s van dien op blijvend letsel. Ik keek me de ogen uit, dit had ik nog nooit gezien. Samen met enkele omstanders trokken we de kopschopper weg.

Het slachtoffer krabbelde wonderbaarlijk genoeg voorzichtig overeind en werd door de aangesnelde beveiliging gegrepen. Hardhandig werd hij afgevoerd alsof hij de dader was, maar niet voordat de kopschopper terugkwam en nog even een paar tikken verkocht aan het slachtoffer en zijn vrienden. De beveiliging zag het aan en liet het gebeuren. Sneaky sloop de kopschopper weg tussen het publiek alsof er niets gebeurd was, nippend aan een biertje die hij kreeg van een medebezoeker. Die had hij immers wel verdiend na zo’n zware lichamelijke inspanning. De kopschopper kwam er mee weg, lachend terwijl hij zojuist in mijn beleving een poging tot doodslag uitvoerde. Enkele vrijwilligers van Bentelo hielden de situatie nog even in de gaten terwijl de rust wederkeerde.
Dit leek ons een goed moment hen te attendeerden op het feit ‘de kopschopper’ naast ons stond, we konden hem zo aanwijzen. En als je denkt dat er actie werd ondernomen dan heb je het mis. De goedwillende vrijwilliger overlegde met de ingehuurde beveiliging. Die vond het echter niet nodig actie te ondernemen, het was immers net weer rustig. Hoofdschuddend en vol ongeloof stonden we daar, de kopschopper kwam er echt mee weg. Of het slachtoffer nog letsel heeft is niet bekend. Wel zijn ze voor minder veroordeeld, daar waren mijn vrienden en ik het wel over eens. Toch wil ik hem nog graag eens spreken, de kopschopper van zo’n 18 jaar uit Weerselo. Want daar kwam hij volgens andere omstanders vandaan. Ik vraag me namelijk al de hele dag af of hij wel weet wat hij kan aanrichten met zulke geintjes. Wellicht heef hij wel letsel aangericht, dat is zoals gezegd niet bekend. Laten we hopen van niet. Wie de onderstaande jongeman herkent, die mag zich melden. Graag zou ik hem nog even spreken en vragen of hij wel beseft welke risico’s hij neemt met zulke acties. Als ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen om de rage ‘kopschoppen’ te stuiten, dan doe ik dat graag.

Arthur Schoneveld.

 

Update:

Enkele van de betrokkenen heb ik, Arthur Schoneveld, gesproken en het bleek volgens hen om een “opstootje” te gaan tussen vrienden. Een onderling 'geouwehoer' volgens de betrokkenen. De Zomerfeesten Bentelo schaart zich achter de vriendengroep welke het aanging en geeft het volgende aan middels een schriftelijke reactie: "Wij, de midzomerfeesten Bentelo hebben zojuist de betreffende jongen welke het incident overkomen is gesproken. Hij heeft richting ons aangegeven dat het verhaal wat jij schrijft niet klopt en zijn verzoek is dat het verwijderd wordt. De organisatie schaart zich achter dit verzoek en zien het bericht dan ook graag verwijderd. De organisatie keurt uiteraard elke vorm van geweld af, en staat de veiligheid van onze bezoekers voorop."

Arthur Schoneveld namens Wegdamnieuws hierover: "Ik heb telefonisch gesproken met betrokkenen (uitgezonderd de dader). Het gesprek met de jongen die met de middelvinger op de foto stond (vriend van de dader), deed zich telefonisch voor als het slachtoffer toen hij me belde. Na zes minuten bleek dat het echte slachtoffer naast hem stond. Ik vroeg of ik het echte slachtoffer mocht spreken en die stond 'toevallig' naast hem. Toen ik hem vroeg of hij dan wel de jongen was die op de grond lag en voor het hoofd werd geschopt, gaf hij dit toe. Later in het gesprek werd dit echter weer ontkend en gedreigd met aangifte als het geschreven stuk er niet zou af worden gehaald. Ook wilden de heren wel even langskomen, maar hier stel ik echter geen prijs op. Het 13 minuten durende gesprek is overigens opgenomen, dus ik denk dat ontkennen hierin geen zin heeft voor de 'vrienden'.
Aangifte mogen de 'vrienden' van mij doen, hier heb ik geen problemen mee. Ik snap dat een vriendengroep elkaar half staat en ze balen van het feit dat ze nu over de tong gaan in hun woonplaats. Ik hoop echter dat ze een volgende keer nadenken voordat ze het risico nemen elkaar invalide te schoppen. Dit kost de maatschappij alleen maar geld en zou jammer zijn voor de familie van het desbetreffende slachtoffer. Geweld is nooit een oplossing en blijf bij mijn punt."

Laatst aangepast op zondag, 08 juli 2018 20:54
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2 reacties

 • Reactielink Kees maandag, 09 juli 2018 12:37 Geplaatst door Kees

  Laten we snel de dader(s) vinden, voor de daden moet je boeten, echter vindt ik dit artikel wel achterhaald. In het artikel wordt naar mijn mening er alles aan gedaan om sensatie te schoppen i.p.v. zoeken naar de daders. Daarnaast moeten de lezers jullie verhaal maar geloven, maar is hier feitelijk nergens bewijs voor in het verhaal. (Dit is waarschijnlijk ook de reden dat de beveiligers niet konden ingrijpen). Kopschoppen is een rage? Volgens mij is iets een rage als het gedrag bij een grote bevolkingsgroep zich ontwikkeld en gezamenlijk wordt opgevolgd. Denk dan nog maar eens goed over na.

  Daarnaast ben ik oprecht erg nieuwsgierig naar het telefonische gesprek waarin je de risico's hebt uitgelegd, hiervoor wou je de 'kopschoppers' toch spreken? Ik lees hier niets over terug in je aanvullende stuk.

  Uiteraard moet geweld voorkomen worden, maar om op deze manier een artikel te schrijven zeer kansloos na mijn mening. En daarnaast als er meerdere persoonlijke verzoeken zijn om het artikel te verwijderen waarom zou je dit dan laten staan? Het doel ik toch bereikt de schuldigen (naar jou mening) zijn gevonden.

  Rapporteren
 • Reactielink Micha zondag, 08 juli 2018 14:59 Geplaatst door Micha

  Verhaal dan meteen even de boete voor roken in de tent met hem.2 vliegen in 1 klap

  Rapporteren

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Je kunt niet meer terug naar het begin

Maar je kunt wel beginnen waar je nu bent om het einde te veranderen

 

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren