Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat je willekeurige mensen de foto’s zien en je vraagt ze, in welk land dit gebouw gelegen is, dan is bijna unaniem het antwoord: Italië. Niet dus. Hof van Hagmolen is een appartementencomplex in het mooie Bentelo aan de rand van het Hagmolenbos. Het ligt aan de weg tegenover café Spoolder.

Ruben Eijsink maakte een prachtig filmpje dat rondging op de sociale media, KLIK HIER.

‘Het complex telt acht appartementen, ieder voorzien van vier slaapplekken. Het mediterrane uiterlijk van het gebouw geeft je het gevoel alsof je écht op vakantie bent’ is te lezen op www.Hofvanhagmolen.nl. In luttele seconden ga je van Italiaanse sferen naar een Twents uitzicht vanaf het balkon. Op deze website leest u eveneens dat de het creatieve brein achter het bijzondere gebouw altijd op zoek bent geweest naar plekjes die iets te vertellen hebben.
Wat heeft deze plek te vertellen?
Gastheer, John Nijland:

maandag, 03 augustus 2020 10:26

GROND, buitentheater op Landgoed Twickel

Donderdag 3 september start de voorstelling GROND op boerenerf Klein Hobbelink van de familie Truitman op Landgoed Twickel. Drie weken lang wordt het gespeeld door leden van Toneelgroep Jan Vos,onder anderebekend van de voorstellingenMansholt en Koning van het grasland. De schilderachtige Deldenereschvormt hetdecor voor het verhaal. “Een perfectetiming, want het onderwerp is actueel en boeiend voor iedereen”, zegt Wilco Pasman namens de initiatiefgroep die pleit voor een vitaal en leefbaar platteland. “Waar je ook woont, wie je ook bent, iedereen, jong en oud, kent het gevoel van keuzesvooruitschuiven. Omdat je bang bent voor de gevolgen ervan of omdat je er nog niet aan toe bent of… Zo ook boer Rein en de stadse Renate”, verklapt Pasman. “Ik verwacht dat deze voorstelling op de Esch, inclusief lunch of diner in de kapschuur, de bezoekers nog lang zal heugen. Het zet je aan het denken, en misschien zet het ook iets bij jezelf ingang.” De voorstelling is geschreven door Tjeerd Bischoff, de regisseur is Jeroen van den Berg en er is livemuziek van Jaap van Keulen. Tickets zijn te bestellen via het Wilminktheater in Enschede.

Steeds meer gemeenten verbieden het gebruik van glyfosaat, ook wel Roundup genoemd. Vandaag stond er een artikel in TC Tubantia; Een groeiend aantal gemeenten in Oost-Nederland wil het gebruik van de omstreden onkruidbestrijder glyfosaat - vooral bekend onder de merknaam Roundup verbieden op landbouwgrond die zij bezitten. Gemeenten proberen het gebruik van glyfosaat te verminderen omdat dat beter zou zijn voor mens en milieu. Op dit moment heeft slechts een klein aantal gemeenten een glyfosaatverbod. De voorbeeldgemeenten in Twente en de Achterhoek zijn Enschede en Doetinchem. In Enschede zijn in oktober 2019 aanvullende eisen in de kortlopende pachtcontracten aangekondigd rond het gebruik van onkruidverdelgers.
Wat is het beleid van de gemeente Hof van Twente in deze?

Het seizoen 2020-2021 is vandaag begonnen voor voetbalvereniging W.V.V.’34 middels de eerste training. Op zondag 9 augustus spelen de Hengeveldenaren de eerste oefenwedstrijd thuis tegen UD Weerselo om 11.00 uur. Op 15 augustus volgt HSC’21 onder 23 om 18.00 uur op sportpark Scholtenhagen in Haaksbergen. Op 23 augustus speelt WVV om 12.00 uur thuis tegen Trias.
Het werd deze zondag zelfs een training dag, waarvan het gros maar af moet wachten hoe het zit met de spierpijn morgenvroeg!

Met het programma ‘Natuurerf, opmaat voor biodiversiteit’ investeert de Stichting Hofvogels samen met erfbewoners in de biodiversiteit door erven en het aangrenzende landschap in de Hof van Twente meer natuurlijk en divers in te richten. Steeds meer erfbewoners zijn geïnteresseerd en circa 40 erven voldoen aan het einde van dit jaar aan het predicaat ‘natuurerf’. De Stichting werkt in deze nauw samen met Landschap Overijssel en de gemeente Hof van Twente op basis van door de Provincie en gemeente verleende subsidies.

Pagina 1 van 1043