Eerste coronabesmetting in Hof van Twente een feit

In heel Twente zijn nu 22 mensen officieel besmet met het coronavirus. Dat meldt de GGD Twente in haar laatste update van zondagmiddag 13 uur. Binnen Nederland zijn op dit moment ongeveer zesduizend personen hoogstwaarschijnlijk in aanraking gekomen met het coronavirus, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het huidige aantal van 22 in Twente is dus waarschijnlijk ook geen realistische weergave van de werkelijkheid. De vier nieuwe patiënten, die er de afgelopen 24 uur bijkwamen, wonen in Hengelo (3) en in de Hof van Twente (1).

Voor de Hof van Twente gaat het om de eerste officieel geregistreerde patiënt. Van alle veertien Twentse gemeente hebben nu elf gemeenten één of meerdere besmette inwoners. De verdeling per gemeente is als volgt: Oldenzaal (1), Losser(1), Haaksbergen(1), Dinkelland(4), Enschede(2), Hengelo(4), Tubbergen(1), Borne(4), Hellendoorn(2), Almelo (1) en Hof van Twente(1).

Zaterdag

Zaterdag telde Twente achttien officieel geregistreerde patiënten. Ten opzichte van de dag daarvoor, de vrijdag, waren er vier bijgekomen; Het ging om inwoners van Oldenzaal, Losser, Haaksbergen en Dinkelland.

In vergelijking met de dagen daarvoor was dat een behoorlijke stijging. Slechts één dag eerder werden meer dan vier extra besmettingen vastgesteld. Dat was op 7 maart, toen de GGD Twente bekend maakte dat er acht patiënten bijkwamen.