MiXX in samenwerking met Ernest Beuving in De Reggehof

Het cabareteske muziektheaterprogramma met de naam Klap van de korenmolen is te omschrijven als een spoedcursus geluk. Deze cursus wordt gegeven door iemand die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde: ‘hoe gek het is om het niet te zijn.’ 

De gemultitalenteerde Ernest Beuving gebruikt in zijn impulsieve show treffende imitaties, prachtige melancholische liedjes en vloeiende improvisaties. Het recept voor een lach en een traan, tijdens de voorstelling. Het koor Mixx uit Hengevelde zal vocaal haar medewerking verlenen, zij zingen mee met acht liedjes. Daarnaast zingt het koor ook zelf nog twee nummers. Mixx is een allroundkoor bestaande uit 45 zangers en staat o.l.v. Monique Kokkelder.

Recensies

De Stentor: "Behalve zijn prachtige liedjes moet Beuving het hebben van zijn theaterpersoonlijkheid. De niet te stuiten cabaretier ontpopt zich als beschouwer. De liedjes praat hij aan elkaar met teksten en acts waarbij niets is te dol is."

Brabants Dagblad: “Een gevarieerde voorstelling met warme liedjes en hilarische acts."                                    

Arena: "Ernest Beuving zet met het koor de zaal op zijn kop. Sensationeel was zijn act als Mick Jagger."

Het Friesch Dagblad kopte met 'een dijk van album' en noemde alle nummers 'even sterk.'

Geschiedenis

Ernest stond als Ernesto (van Ernesto & Marcellino met Wilfried Finkers) al eerder in theater De Reggehof. Samen met André Manuel en Thijs Kemperink vertoonde hij de show 'Goeie Tukkers zijn geen motherf*ckers'. Momenteel werkt hij samen met vier topmuzikanten, waarvan enkelen met o.a. Robert Long, Liesbeth List, Purper en Zenga hebben gewerkt.

De voorstelling kost €17,50 en begint om 20:00 uur.