Subsidie voor éénmalige activiteiten 2016 aanvragen?

Bent u van plan om met uw organisatie een éénmalige activiteit te gaan organiseren op het gebied van sport, cultuur, zorg of jeugd, dan kunt u daar misschien een subsidie voor ontvangen. Met deze subsidies wil het gemeentebestuur de zelfredzaamheid van burgers en de participatie van kwetsbare groepen vergroten en daarnaast het vrijwilligerswerk en de leefbaarheid in kern of buurtschap stimuleren. 

 

Voor de volgende activiteiten zijn éénmalige subsidies beschikbaar:

  • Activiteiten die bijdragen aan preventie en ondersteuning, participatie en zelfredzaamheid
  • Initiatieven die bijdragen aan het vergroten van de leefbaarheid in kern of buurtschap
  • Jubileumactiviteiten 

Het subsidieplafond voor deze activiteiten is € 30.000,00

Voor sportverenigingen

  • Kwaliteitsbevordering vrijwilligerswerk
  • Sportactiviteiten voor mensen met een beperking
  • Inzet langdurig werklozen, herintreders, mensen met een arbeidshandicap, re-integratie en vitale senioren bij activiteiten
  • Sportactiviteiten gericht op participatie en voorkoming eenzaamheid kwetsbare ouderen
  • Activiteiten gericht op ontwikkeling en ontmoeting van de jeugd
  • Activiteiten die bijdragen aan de vitaliteit van de vereniging.

Het subsidieplafond voor deze activiteiten is € 25.000,00

Voor activiteiten die in 2016 worden uitgevoerd kan een éénmalige subsidie worden aangevraagd tussen 1 september en 1 oktober 2015 en tussen 1 maart en 1 april 2016.

Let op: Aanvragen voor een eenmalige subsidie die worden ingediend buiten deze twee periodes, worden niet in behandeling genomen!!!

Digitaal aanvraagformulier

De subsidieaanvraag moet u digitaal regelen. Dat kan via deze pagina op deze website. U hebt daarvoor wel eHerkenning nodig. U moet er bij de subsidieaanvraag rekening mee houden dat het aanvragen van eHerkenning ongeveer 3 werkdagen duurt.

eHerkenning

U hebt eHerkenning nodig om de digitale subsidie aanvraag te kunnen doen. Dit is een soort DigiD voor verenigingen, stichtingen en instellingen. eHerkenning regelt de digitale herkenning en controleert de digitale bevoegdheid van iemand die een aanvraag in wil dienen. Bij de aanmelding van eHerkenning kunt u kiezen uit 5 eHerkenningsmiddelen (van EH1 t/m EH5), voor de aanvraag van subsidie is EH1 voldoende. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.