donderdag 24 mei 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

CDA: “Ook volgend jaar weer subsidie voor kleine evenementen”

  • vrijdag, 19 mei 2017 20:23
  • Geschreven door 

De provincie heeft bekend gemaakt welke kleine evenementen in Overijssel in aanmerking komen voor een provinciale bijdrage. Het CDA is zeer spreken over de aandacht voor de spreiding over Overijssel. Na een evaluatie aan het einde van dit jaar wordt bekeken of er ook volgend jaar weer geld beschikbaar komt voor de kleine, lokale evenementen. Henk Meulink, woordvoerder Economie: “Wat het CDA betreft wordt er jaarlijks geld gereserveerd voor deze kleine, lokale evenementen. Vaak zijn zij al geholpen met een klein bedrag en ze hebben een enorme impact op de lokale samenleving”.

Opsteker
Naast de 17 grote evenementen, die kunnen rekenen op steun van de provincie, leveren ook de kleine evenementen een belangrijke bijdrage aan de profilering van de provincie Overijssel als aantrekkelijke provincie. Onder andere Omloop IJsseldelta, Sallands Mooiste, Hassailt en de Sleepbootdagen in Zwartsluis krijgen een subsidie. “Een mooie opsteker voor toerisme en recreatie in de provincie en de lokale economie”, aldus woordvoerder Henk Meulink.

Lokaal gedragen
De criteria op basis waarvan de geselecteerde evenementen zijn gekozen, waren: onderscheidend karakter, gedragen door de lokale samenleving, regionale potentie, vernieuwend en aansluitend bij profiel van de streek. “Als CDA willen we graag de kracht van de lokale samenleving stimuleren. Kleine evenementen zorgen lokaal voor verbondenheid. Daarom hebben we vorig jaar opgeroepen deze kleine, lokaal gedragen en vaak zeer gewaardeerde evenementen ook in aanmerking te laten komen voor een provinciale bijdrage”, aldus Meulink.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Niet wat je bent is wat je beperkt

Maar wat je denkt dat je niet bent

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren