maandag 16 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Brandweer Twente zoekt collega's

  • zondag, 09 juli 2017 19:55
  • Geschreven door 

Brandweer Twente is een campagne gestart voor het werven van vrijwilligers. De brandweer is op zoek naar nieuwe collega’s, mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse burgers. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar, maar kan ook zwaar zijn.

Het woord ‘vrijwilliger’ wil overigens niet zeggen dat het vrijblijvend is: als de pieper gaat wordt op de vrijwilliger gerekend. Er is dus wel een opkomstverplichting. Er zijn wekelijkse oefenavonden en het volgen van een vakopleiding is verplicht. Vrijwilligers krijgen voor zowel oefen- als uitrukuren een vergoeding en daarnaast een vaste (jaar)vergoeding.

Een vrijwilliger bij de brandweer doet precies hetzelfde werk als de beroeps collega’s. Ook een vrijwilliger moet 24 uur per dag beschikbaar kunnen zijn. Omdat de pieper ook overdag kan gaan, is het belangrijk dat de eventuele werkgever akkoord is met het uitrukken als vrijwilliger bij de brandweer. “Een paar jaar geleden heb ik gesolliciteerd en na een best wel pittige selectieprocedure ben ik aangenomen. Het werk is echt geweldig om doen”, aldus Frank Bouwmeester, vrijwilliger bij de brandweerkazerne in Markelo.

Wil je meer informatie over het werk als brandweervrijwilliger of direct solliciteren? Dat kan via de website van Brandweer Twente. Solliciteren kan tot en met zondag 17 september via het sollicitatieformulier op de website. Hier staat ook voor welke 23 kazernes er mensen worden gezocht, wat de voorwaarden zijn om te solliciteren, meer informatie over de organisatie, veel gestelde vragen en de vacaturetekst. Op 9 september heeft Brandweer Twente een informatiebijeenkomst gepland voor geïnteresseerden. Zij kunnen dan zien en horen wat een brandweervrijwilliger zoal doet en krijgen informatie over de opleiding tot Manschap A.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren