dinsdag 17 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vertrek directeur muziekschool Hof van Twente en De Reggehof

 • donderdag, 31 augustus 2017 23:10
 • Geschreven door 

Ruut te Velthuis (52) vertrekt per 1 oktober 2017 bij De Reggehof en de muziekschool Hof van Twente om in Utrecht de functie van hoofd muziek te gaan bekleden bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK). De Reggehof en de muziekschool Hof van Twente, waar Ruut te Velthuis nu nog de dubbelfunctie van directeur/bestuurder vervult, betreuren zijn vertrek ten zeerste. Frans Schuitemaker, voorzitter van de Raad van Toezicht van de muziekschool, en Han Wiendels, voorzitter bestuur Reggehof: “Ruut heeft met zijn tomeloze inzet, energie en creativiteit een cruciale rol gespeeld in het op de kaart zetten van cultuur en muziek in de Hof van Twente, ondanks de forse bezuinigingen die de cultuursector de laatste jaren heeft getroffen. We laten hem niet graag gaan maar zien ook de mooie kans die in Utrecht op hem ligt te wachten. Grote waardering en dank gaan dan ook naar hem uit.”

Ruut te Velthuis heeft een lange staat van dienst in het culturele leven van de Hof van Twente. In 1998 begonnen als dirigent van Enchanté, groeide hij door naar de functie van directeur bij de muziekschool Hof van Twente. Vanaf 2013 gaf hij leiding aan zowel De Reggehof als de muziekschool. Beide organisaties hebben de laatste jaren te maken gehad met ingrijpende reorganisaties als gevolg van de bezuinigingen in de culturele sector. Desondanks is het Ruut gelukt hen ‘in de spotlights’ te houden van de gemeentelijke instanties als zijnde onmisbare cultuurdragers op het gebied van theater, muziekeducatie en culturele vorming. Ook is De Reggehof nadrukkelijk gepositioneerd als huis van de verenigingen en een podiumvoorziening voor de gehele Hof van Twente.
Ruut te Velthuis: ‘Ondanks de pittige jaren die achter ons liggen, ben ik trots op het resultaat dat we met elkaar hebben bereikt: een levendige Reggehof als huis voor diverse culturele activiteiten, met een mooi theaterprogramma, en een florerende muziekschool met veel talent. Ik vond het een eer om het gezicht van beide organisaties te mogen zijn en wil bij deze iedereen alvast hartelijk danken voor alle support en steun. Mijn nieuwe functie in Utrecht komt voor velen wellicht wat onverwacht, omdat er nog voldoende klussen gedaan moeten worden. De voorkeur om wat meer terug te gaan naar de muziek gaf de doorslag om voor deze nieuwe uitdaging te gaan. Ik heb mijn werk altijd met ontzettend veel plezier gedaan, maar ontdekte dat het moment was gekomen om wat anders te gaan doen. Ik ga de mensen en het pand, waar ik 17 jaar bijna dagelijks was, best missen, dat weet ik nu al.

De Reggehof en de muziekschool Hof van Twente moeten nu op zoek naar een nieuwe directeur/bestuurder. In de tussentijd is André Bouma gevraagd deze dubbelfunctie tijdelijk waar te nemen. André is geen onbekende binnen De Reggehof en muziekschool Hof van Twente; als extern organisatie adviseur is hij al enige tijd betrokken bij beide organisaties.

Laatst aangepast op donderdag, 31 augustus 2017 23:15
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1 Reactie

 • Reactielink Jan Mulleman zaterdag, 02 september 2017 13:59 Geplaatst door Jan Mulleman

  In het jaar 2012 ben ik in het oosten van het land begonnen met het opzetten van lesgroepen waar gratis mondharmonica les zou worden gegeven aan mensen met ademhalingsproblemen (COPD, Longkanker, ziekte van Parkinson, etc.).

  Uiteraard was mijn eerste gedachte om een lesgroep in mijn woonplaats Hof van Twente te realiseren. Hier was toen helaas geen animo voor. Maar dat lag zeker niet aan Ruut te Velthuis. Ruut bood bij destijds aan dat ik bij hem hiervoor een lesruimte kon gebruiken. Dat aanbod gaf mij veel vertrouwen en energie. Ik heb het aanbod van Ruut dan ook heel erg gewaardeerd en gekoesterd.

  Inmiddels zijn er wel lesgroepen in de regio gekomen: Doetinchem, Hengelo (O), Meddo en Neede (en elders in Nederland). Nog niet in Utrecht....Ruut?

  Ik wens Ruut veel succes in Utrecht en hoop dat hij daar ook muzikanten blijft stimuleren hun idealen te verwezenlijken.

  Jan Mulleman
  Hengevelde

  Rapporteren

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren

visite site check this out grainesdesol.fr