maandag 20 augustus 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zit met Pit op de basisscholen

  • woensdag, 25 oktober 2017 09:32
  • Geschreven door 

Medio september heeft er een overleg plaats gevonden tussen de  gemeente Hof van Twente en de betrokken schoolbesturen van de basisscholen binnen de gemeente Hof van Twente. Hierbij is o.a. gesproken over de pilot  “Zit Met Pit op de basisscholen”. De gemeente wil het project als een pilot voor het schooljaar 2017- 2018 subsidiëren.  

Zit Met pit is een lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5 op de basisschool, gericht op het aanleren van een goede (werk) houding tijdens de schoolactiviteiten en thuis met tablets en/of laptops, in combinatie met gezond gedrag rondom beeldschermgebruik. De vier lessen worden in de klas gegeven door een fysio-/ oefentherapeut (Pit-therapeuten) die aangesloten zijn bij het landelijk netwerk Zit Met Pit. Zowel de leerkracht als de ouders worden actief bij het programma betrokken door middel van ouderbrieven, tips voor in de klas en thuis en adviezen op gebied van houding- en bewegingspatroon. 

Tevens is het programma erkend binnen het vignet De Gezonde School – zie website www.GezondeSchool.nl. De gemeente en de schoolbesturen ondersteunen dit initiatief van harte. Met de betrokken partijen zijn afspraken gemaakt voor schooljaar 2017-2018 waarbij na afloop het project zal worden geëvalueerd.  Het preventief aan de slag kunnen gaan op gebied van houding- en bewegingspatroon bij kinderen in de groei wordt met dit project volledig ondersteund. Er wordt verwacht dat vele basisscholen binnen de gemeente Hof van Twente dit initiatief volledig gaan omarmen.  De afspraken zijn op 18 oktober jl. door wethouder Van Zwanenburg en oefentherapeut de heer Roerade ondertekend.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

EEN VOGEL IS NOOIT BANG DAT ZIJN TAK BREEKT
HIJ VERTROUWT NIET OP DE TAK MAAR OP ZIJN VLEUGELS

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren