maandag 23 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Gemeente zoekt jongeren voor bezetting stembureaus

  • maandag, 01 januari 2018 05:05
  • Geschreven door 

De gemeente Hof van Twente wil graag meer jongeren betrekken bij de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum op 21 maart volgend jaar. Om die reden is ze op zoek naar jonge mensen (vanaf 18 jaar) die op een stembureau willen helpen of behulpzaam willen zijn bij het tellen van de stemmen. Nieuwe krachten zijn hard nodig omdat wethouders en zittende en kandidaat raadsleden voor het eerst niet aanwezig mogen zijn op de bureaus. Dit om elke vorm van beïnvloeding te voorkomen. Tot 2014 was er één stembureau in Hengevelde, in Kulturhus De Marke. Daarna is er een tweede stembureau bijgekomen, gevestigd in de Petrusschool.

In de gemeente Hof van Twente zijn 27 stembureaus. Kiezers kunnen vanaf 7.30 uur tot 21.00 uur hun stem uitbrengen. De stembureauleden zijn om 6.45 uur aanwezig. Na 21.00 uur blijven de stembureauleden om de stemmen te tellen. Dit duurt tot het moment waarop alle stemmen geteld zijn. Ieder stembureau bestaat uit 5 leden waarvan er telkens 3 aanwezig moeten zijn. Er wordt volgens een rooster gewerkt. De vergoeding voor een stembureaulid is 140 euro. Na 21.00 uur zijn er tellers nodig om te helpen bij het tellen van de stemmen. Tellers moeten vanaf 20:30 uur aanwezig zijn tot het moment waarop de stemmen geteld zijn. Een teller ontvangt 25 euro. Donderdag 22 maart worden alle stemmen nog eens nageteld in het gemeentehuis. Dit is vanaf 08:30 uur tot alle stemmen geteld zijn. De verwachting is dat we rond 15:00 uur klaar zullen zijn. Hier staat een vergoeding van 80 euro tegenover.

Aanmelden
Inwoners van 18 jaar of ouder die interesse hebben, kunnen zich aanmelden via [email protected]

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren