maandag 21 mei 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

PvdA wil verbod op geitenhouderij in gemeente

  • woensdag, 07 februari 2018 21:14
  • Geschreven door 

De PvdA komt met een motie voor een verbod op de uitbreiding van de geitenhouderij in de gemeente Hof van Twente. De sociaal democraten hadden hier al eerder op aangedrongen maar het College wilde eerst meer duidelijkeheid over de risico’s van geitenhouderij voor de volksgezondheid. Uit een rapport, dat in opdracht van Gedeputeerde Staten is opgesteld, blijkt nu dat die risico’s er wel degelijk zijn. Dit provinciale rapport kwam er overigens mede doordat het in Hof van Twente woonachtige PvdA statenlid Annemiek Wissink de risico’s van geitenhouderij onder de aandacht had gebracht. Door een D66-motie, die door de voltalige Staten werd aangenomen, werd het College van Gedeputeerde Staten om opheldering gevraagd op het punt van de risico’s voor de volksgezondheid. Dit was de aanleiding voor dit onderzoek. “Het is overigens niet de eerste keer dat de PvdA in Hof van Twente aan de bel trekt over de geitenhouderij. Al jaren terug kaartte de PvdA de risico’s van Q-koorts aan”, vertelt fractievoorziter Fred Rijkens. “Dat werd toen letterlijk weggelachen, totdat een paar weken later bleek dat er in onze gemeente echt sprake was van Q-koorts. Ik hoop dat de gemeenteraad nu wat serieuzer om gaat met de risico’s die deze sector oplevert voor onze inwoners. Het ontkennen van de risico’s, zoals in het verleden met Q-koorts, heeft levens gekost doordat er niet op tijd serieus aandacht aan deze zaak is besteed. Dat moeten we nu voorkomen”, zo stelt PvdA-voorman Rijkens.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Niet wat je bent is wat je beperkt

Maar wat je denkt dat je niet bent

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren