Vijf Hengeveldenaren kandidaat voor gemeenteraadsverkiezingen

In een openbare zitting heeft het centraal stembureau van de gemeente Hof van Twente vandaag de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 definitief vastgesteld. Uit Hengevelde zijn Harry Scholten, Eric Raanhuis, Miriam Doeschot-Reuver, Ben Eshuis en Frans Doeschot kandidaat. De eerste vier namens het CDA, laatstgenoemde voor de VVD. In totaal hebben zeven partijen een kandidatenlijst ingeleverd. Het centraal stembureau heeft voor deze lijsten geen verzuimen geconstateerd en daarom geen lijsten ongeldig verklaard of kandidaten geschrapt. Dat betekent dat definitief bekend is op welke partijen en welke kandidaten inwoners van de Hof van Twente woensdag 21 maart hun stem kunnen uitbrengen.

De volgende partijen leveren hier kandidaten voor: CDA , VVD, PvdA, Gemeente Belangen, D66, SP en Groenlinks. In totaal zijn er 126 kandidaten op de lijsten opgenomen: 39 vrouwen en 87 mannen. De kandidaten zijn woonachtig in Ambt Delden (6 personen), Bentelo (7), Delden (22), Diepenheim (20), Goor (33), Hengevelde (5) en Markelo (32). Een kandidaat woont op dit moment in Hengelo.

Naast de kandidatenlijst is ook de lijstnummering vastgesteld. Deze wordt voor zittende partijen bepaald door het aantal stemmen dat deze partij kreeg bij de vorige verkiezing. De nummering is als volgt:

  1. CDA
  2. VVD
  3. Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)
  4. Gemeente Belangen
  5. Democraten 66 (D66)
  6. SP (Socialistische Partij)
  7. Groen Links