zaterdag 19 januari 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dorrebrug en Warmtinkbrug over Twentekanalen in mei 1 week afgesloten

  • woensdag, 02 mei 2018 19:17
  • Geschreven door 

De versterkingswerkzaamheden aan de Dorrebrug en de Warmtinkbrug over de Twentekanalen zijn eind 2017 uitgevoerd. Op beide bruggen zijn er na uitvoering van de werkzaamheden nog restpunten overgebleven die verholpen moeten worden. Daarom wordt er in mei ook nog op de bruggen gewerkt. Zo moet onder andere het wegdek worden aangepast in verband met plasvorming op de brug. Deze werkzaamheden kunnen niet zonder hinder voor het wegverkeer worden uitgevoerd.

Verkeershinder

Afsluiting Dorrebrug

Van maandag 14 mei tot zondag 20 mei aanstaande is de Dorrebrug afgesloten voor al het wegverkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld.

Afsluiting Warmtinkbrug

Van maandag 28 mei tot zondag 3 juni aanstaande is de Warmtinkbrug afgesloten voor al het wegverkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld.
De scheepvaart wordt niet belemmerd en kan gewoon onder de bruggen doorvaren.
Werkzaamheden kunnen mogelijk uitlopen als gevolg van slechte weersomstandigheden.

Samenwerking Rijk en regio

Het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeenten Lochem en Hof van Twente hebben in 2017 samen gewerkt aan het versterken van vier bruggen over de Twentekanalen: de Ehzerbrug, de Markelosebrug, de Dorrebrug en de Warmtinkbrug. De vier bruggen hadden onvoldoende draagkracht om het steeds zwaardere vracht- en landbouwverkeer te verwerken. De kosten van deze maatregelen zijn verdeeld tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de regionale partners. De bruggen zijn eigendom van Rijkswaterstaat, de wegen eroverheen zijn in beheer bij de gemeente Lochem (Ehzerbrug), de gemeente Hof van Twente (Dorrebrug en Warmtinkbrug) en de provincie Overijssel (Markelosebrug).

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkzaamheden op de Dorrebrug en de Warmtinkbrug? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/bruggentwentekanalen of bel met de gratis informatielijn 0800-8002. Rijkswaterstaat plaatst daarnaast geregeld nieuws over projecten rond de Twentekanalen op www.facebook.com/twentekanalen.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Poll: Vuurwerkvrije zones in Hengevelde?

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Blijf uit de buurt van negatieve mensen

Zij hebben een probleem voor iedere oplossing

 

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren