Dorrebrug en Warmtinkbrug over Twentekanalen in mei 1 week afgesloten

De versterkingswerkzaamheden aan de Dorrebrug en de Warmtinkbrug over de Twentekanalen zijn eind 2017 uitgevoerd. Op beide bruggen zijn er na uitvoering van de werkzaamheden nog restpunten overgebleven die verholpen moeten worden. Daarom wordt er in mei ook nog op de bruggen gewerkt. Zo moet onder andere het wegdek worden aangepast in verband met plasvorming op de brug. Deze werkzaamheden kunnen niet zonder hinder voor het wegverkeer worden uitgevoerd.

Verkeershinder

Afsluiting Dorrebrug

Van maandag 14 mei tot zondag 20 mei aanstaande is de Dorrebrug afgesloten voor al het wegverkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld.

Afsluiting Warmtinkbrug

Van maandag 28 mei tot zondag 3 juni aanstaande is de Warmtinkbrug afgesloten voor al het wegverkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld.
De scheepvaart wordt niet belemmerd en kan gewoon onder de bruggen doorvaren.
Werkzaamheden kunnen mogelijk uitlopen als gevolg van slechte weersomstandigheden.

Samenwerking Rijk en regio

Het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeenten Lochem en Hof van Twente hebben in 2017 samen gewerkt aan het versterken van vier bruggen over de Twentekanalen: de Ehzerbrug, de Markelosebrug, de Dorrebrug en de Warmtinkbrug. De vier bruggen hadden onvoldoende draagkracht om het steeds zwaardere vracht- en landbouwverkeer te verwerken. De kosten van deze maatregelen zijn verdeeld tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de regionale partners. De bruggen zijn eigendom van Rijkswaterstaat, de wegen eroverheen zijn in beheer bij de gemeente Lochem (Ehzerbrug), de gemeente Hof van Twente (Dorrebrug en Warmtinkbrug) en de provincie Overijssel (Markelosebrug).

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkzaamheden op de Dorrebrug en de Warmtinkbrug? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/bruggentwentekanalen of bel met de gratis informatielijn 0800-8002. Rijkswaterstaat plaatst daarnaast geregeld nieuws over projecten rond de Twentekanalen op www.facebook.com/twentekanalen.