vrijdag 19 oktober 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dorrebrug weer dicht vanwege nieuwe slijtlaag

  • woensdag, 13 juni 2018 12:02
  • Geschreven door 

De versterkingswerkzaamheden aan de Dorrebrug en de Warmtinkbrug over de Twentekanalen zijn eind 2017 uitgevoerd. Op beide bruggen zijn er na uitvoering van de werkzaamheden nog restpunten overgebleven die in mei zijn aangepakt. Bij kwaliteitscontrole is gebleken dat de nieuwe slijtlaag op de Dorrebrug niet voldoet en vervangen dient te worden. Woensdag 6 juni en donderdag 7 juni is de huidige slijtlaag daarom verwijderd. Van maandag 9 juli tot en met vrijdag 13 juli wordt de nieuwe slijtlaag aangebracht en is de Dorrebrug opnieuw afgesloten voor alle wegverkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld.

Verkeershinder afsluiting Dorrebrug
Van maandag 9 juli (7.00 uur) tot en met vrijdag 13 juli (18.00 uur) is de Dorrebrug afgesloten voor al het wegverkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld.

De scheepvaart wordt tijdens beide afsluitingen niet belemmerd en kan gewoon onder de brug doorvaren. Werkzaamheden kunnen mogelijk uitlopen als gevolg van slechte weersomstandigheden.

Bruggen over de Twentekanalen
Het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeenten Lochem en Hof van Twente hebben in 2017 samen gewerkt aan het versterken van vier bruggen over de Twentekanalen: de Ehzerbrug, de Markelosebrug, de Dorrebrug en de Warmtinkbrug. De vier bruggen hadden onvoldoende draagkracht om het steeds zwaardere vracht- en landbouwverkeer te verwerken. De kosten van deze maatregelen zijn verdeeld tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de regionale partners. De bruggen zijn eigendom van Rijkswaterstaat, de wegen eroverheen zijn in beheer bij de gemeente Lochem (Ehzerbrug), de gemeente Hof van Twente (Dorrebrug en Warmtinkbrug) en de provincie Overijssel (Markelosebrug).

In mei 2018 is de as- en totaallastbeperking op de Markelosebrug opgeheven. De Markelosebrug is nu geschikt voor gebruik door zwaar verkeer, dat is wegverkeer met een maximum massa van 60 ton en een maximale aslast van 11,5 ton.

Laatst aangepast op woensdag, 13 juni 2018 12:41
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

“Wat me het meest verbaast bij de Westerse mens is dat hij zijn gezondheid opoffert om veel geld te verdienen. Vervolgens offert hij zijn geld weer op voor zijn gezondheid. Dan is hij weer bezorgd over de toekomst en geniet niet van het heden. Met als gevolg dat hij niet in het heden; maar ook niet in de toekomst leeft. Hij leeft alsof hij nooit zal sterven terwijl hij nooit geleefd heeft”
Dalai Lama

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren