dinsdag 16 juli 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Toneelgroep Markvelde speelt de komische thriller ‘Boeven en Madeliefjes’

  • woensdag, 23 januari 2019 11:34
  • Geschreven door 

Van 8 tot 16 februari speelt Toneelgroep Markvelde vijf keer de komische thriller ‘Boeven en Madeliefjes’ van de amerikaanse auteur George Batson. De voorstellingen vinden plaats in buurthuis “Het Lammershoes”. Al voor het zevende jaar op rij brengt de populaire Toneelgroep Markvelde een stuk op de planken. En dit zevende jaar is heel bijzonder. Voor het eerst werd er namelijk gewerkt met een regisseur ‘van buiten’. Harry Zandjans oet Deep’n werd aangetrokken om de groep te begeleiden. Dat leverde heel veel extra spelplezier op tijdens de repetities maar heeft ook zeker uitwerking op de voorstellingen. De pret en passie spat er van af, niet alleen bij spelers maar ook de mensen die achter de schermen actief zijn.

Een bijzondere rol is dit jaar weggelegd voor de mensen van het licht en geluid die met bijzondere effecten een groot deel de sfeer in het stuk bepalen. Maar ook de decorbouwers hebben weer een mooi kunstukje geleverd. Vorig jaar werd het podium al flink verhoogd, nu hebben ze het omgebouwd tot een fraai buitenhuis van een welgestelde Amerikaanse dame.

Dit oude verlaten landhuis, aan de rand van het meer, ziet er op deze vroege voorjaarsavond bijzonder somber uit. Het huis kraakt in zijn voegen en wordt gegeseld door noodweer met donder en bliksem. Luiken klapperen en de stroomvoorziening hapert. Een ideale plek voor boeven om ongezien hun buit te verdelen. Maar juist op deze avond komen ongewenste gasten aanwaaien die het huis opzoeken als schuilplaats voor de storm. Daarbij een onnozele biologielerares met twee studentes, op zoek naar madeliefjes. Ze hebben geen idee van wat zich in het huis afspeelt. Maar hebben de anderen dat wel? En is iedereen wel wie hij zich voordoet?

Kaarten bestellen:

Entree bedraagt € 7,- dit is inclusief koffie.

Kaarten zijn te bestellen bij Gerda Holterman via: telefoon: 0547 352592 of mail: holterman.gerda@gmail.com

Waar: ’t Lammershoes, Oude Deldensestraat 1a te Markvelde

Datum en aanvang: 8 en 9 februari om 20.00 uur

zondag 10 februari om 14.00 uur

15 en 16 februari om 20.00 uur

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1 Reactie

  • Reactielink Remond Molenkamp vrijdag, 01 februari 2019 10:32 Geplaatst door Remond Molenkamp

    Lekker warm daar in Markvelde, bij die open haard. Decor ziet er goed uit. Mooi stukje werk!

    Rapporteren

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Ja - 52.7%
Nee - 40.5%

Aantal stemmen: 222
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juli 4, 2019

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Als je je werk puur doet voor het geld

dat is pas armoede

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren