Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Heb je goede ideeën om je buurt of omgeving mooier, socialer of groener te maken maar weet je niet goed wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met de 4D-makelaar in jouw regio.

Het eerstvolgende online spreekuur is 10 december van 9:00 tot 14:00 uur.

Nieuwe subsidie ‘gezonde leefomgeving’

De provincie Overijssel heeft een subsidiemogelijkheid geopend. Deze regeling staat in het teken van corona en is bedoeld om je leefomgeving gezond te houden.

Voorbeelden van initiatieven zijn het ontwikkelen van ontmoetingsplekken die aansluiten op de 1,5 meter samenleving, het gezamenlijk inrichten van openbare ruimte of het organiseren van lokale maatschappelijke, culturele of sport activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan locatietheater, het bereiken van nieuwe doelgroepen voor lokale sportverenigingen of projecten die eenzaamheid voorkomen.

Samen met het team Sociale Kwaliteit van de provincie Overijssel organiseren de 4D-makelaars elke tweede donderdag van de maand een spreekuur. Kom maar op met je mooie ideeën en meld je aan!

E: info@stimuland.nl  T: 0529 – 47 81 80

Eerst meer informatie? Kijk eens op https://www.stimuland.nl/4d/  

Of bekijk deze oproep van 4D-makelaar Juliëtte Huis in ’t Veld

maandag, 30 november 2020 13:48

Daphne kats 25!

Daphne Scharenberg is 25 jaar geworden en mocht je de Hekkemansbeld doorgereden zijn; Dan is je dit vast niet ontgaan!

Daphne! Proficiat hey!

zondag, 29 november 2020 09:00

De Gerardus kalender is er weer

Vroeger werd er elke dag gebeden .

In het leven van elke dag? De Gerardus kalender is dan ook uniek in zijn soort. De kalender biedt diepgang via bezinning teksten-

spreuken,- praktische tips - puzzels en informatie over verschillende onderwerpen.

In steeds meer gezinnen is het voorlezen van de dagtekst van de Gerardus kalender een vertrouwd begin van de dag. Dus ook een uitstekend handige en betaalbare attentie om met Sinterklaas of kerstmis cadeau te geven.

De kosten zijn € 7,95

Kan vanaf heden bij mij thuis opgehaald worden.

Vooraf s.v.p. Bellen tel. 333878 / 0619061142

Eventueel kan ik deze ook brengen

Agnes de Wit .

Ruurstraat 15 .

Het is bijna Sinterklaas. De goed heilig man heeft het fysiek heel zwaar. Niet zijn ouderdom plaagt hem, maar de curieuze corona maakt zijne heiligheid meer tot een “computerscherm vulling”. Er is in Hengevelde van alles te doen rond zijn verjaardag. Maar Nicolaas zal thuis geen warme opwachting meer maken. Dat is heel jammer. Ik spreek uit ervaring. Zelfs de pieten zijn tot zwartwerkers gedegradeerd.

De sint vervult jarenlang een belangrijke rol in Nederland. Daarom hebben veel ouders een zoon Nico genoemd. Een afkorting van Nicolaas. Het komt volgens mijn inlichtingen uit het Italiaans: Nicodemus.  Je weet wel: Nico De Mus. Zo kennen we Nico Dijkshoorn(schrijver), Nico de Haan (vogelkenner) en Nico Haak(zanger). Allemaal Landelijke bekendheden.

Zo heeft Hengevelde zijn eigen Nico: Nico Bebseler.

Gemeente Hof van Twente onderzoekt via een proefproject of er kleine zonneparkjes gerealiseerd kunnen worden binnen een agrarisch bouwvlak en/of op daken van deze erven. De afgelopen weken hebben zich 25 erfeigenaren gemeld die interesse hebben. Als vervolgstap organiseert de gemeente een digitale bijeenkomst. Deze vindt plaats op maandagavond 7 december om 20:00 uur.

Tijdens de bijeenkomst gaat de gemeente toelichten hoe we verder gaan met dit project en welke mogelijkheden er zijn.

Gelet op de COVID-19 maatregelen is het helaas niet mogelijk om fysiek hiervoor bij elkaar te komen. Daarom is de bijeenkomst van 7 december digitaal. De digitale bijeenkomst kan thuis via de computer of tablet gevolgd worden.
Erfeigenaren die alsnog interesse hebben om mee te doen aan het proefproject Zonneboeren en die de digitale bijeenkomst van 7 december willen bijwonen, kunnen contact opnemen met met Jeroen Overbeek: j.overbeek@hofvantwente.nl of 06- 11476639.

Pagina 1 van 1082