Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Onlangs was de start van de testweek bij Autogarage Hartgerink en daarom verlootten zij een gratis poetsbeurt ter waarde van € 125 voor een auto! Theo Broshuis is de winnaar geworden van de Hartgerink Testweek actie. Zijn Opel Agila werd door de poetsafdeling onder handen genomen en zoals u kunt zien glimt hij weer als nieuw. Hij schreef onderstaande brief met het verzoek dit te delen met de lezers van Wegdamnieuws, want hij was meer dan tevreden! Theo en zijn vrouw Lies gaven onder meer aan de auto niet weer te herkennen en willen Hartgerink nogmaals bedanken.

De ingezonden brief:

Heerlijk avondje is gekomen, avondje van Sinterklaas! Volgend weekend is het weer 5 december. Casper Bebseler van Herberg de Gebrande Waateren speelt hierop in. "Hoe kun je dit nu leuker vieren dan met onze “Zak van Sinterklaas”. Een heerlijke zak vol lekkere hapjes, voor 4 personen, om jullie avond compleet te maken! Bestel de zak nu alvast voor maar € 25 euro! Dan gaat de sint zeker niet stilletjes aan jullie huisje voorbij."
Ook de afhaalkaart die hieronder te zien is nog beschikbaar en daar zijn zelfs gerechten aan toegevoegd. Casper: "Het assortiment is ook uitgebreid! We hebben nu ook Pasta kip basilicum room, lasagne , zuurkoolschotel en wegdammer Grostl voor thuis! Deze gerechten kosten allemaal 9 euro."

maandag, 30 november 2020 21:40

Emy geboren

Donderdag 26 november is Emy ten Hove, het dochtertje van Debbie en Iwan ten Hove geboren. De tuin van de woning aan de Koenderinkstraat is prachtig versierd met de welbekende ooievaar. Namens de buurt en ook de redactie van harte proficiat!

Waar Sinterklaas deze periode net als vele Nederlanders veel vanuit huis werkt en vooral zijn Pieten op pad stuurt, maakte hij voor de kinderen van Bommel de Beer een uitzondering en wilde hij toch naar Hengevelde komen. Vooraf druk gebeld met mevrouw Sandra, wat kan er wel en kan er niet. Wat mag er wel en wat mag er niet. Jammer genoeg kon er geen feest gevierd worden bij “de Gebrande Waateren”. Daarom kwam Sinterklaas gisteren samen met één Piet naar Bommel de Beer om alle kinderen persoonlijk hun cadeau te overhandigen. Het was een hele organisatie om alles via de coronaregels te laten verlopen, er werd voor elke gezin een tijdvak ingepland voor een privé afspraak met de Sint. Via een looproute van groep naar groep konden de kinderen bij binnenkomst eerst langs “Clown Funny” voor een ballon of glittertattoo.
Daarna konden de kinderen een praatje maken met de Sint en ook sloeg de Sint het grote boek erop na om te kijken welke belevenissen er afgelopen jaar voor de kinderen waren geweest. Buiten stond Piet op de wacht om te kijken welke mooie cadeaus de kinderen gekregen hadden en waren er natuurlijk nog lekkere pepernoten die thuis opgegeten konden worden. De BSO ouders mochten buiten via het raam meekijken tijdens de privé afspraak met de Sint en de ouders van de jongste kinderen moesten op een staflengte afstand blijven van Sinterklaas. Een mooi en intiem alternatief voor het Sinterklaas feest van Bommel de Beer, maar hopelijk kunnen de kinderen van Bommel de Beer volgend jaar weer in polonaise met de Sint en Pieten.

Langzaamaan komen de feestdagen dichterbij. Het is dé tijd van (schoon)familie en gezelschapsspellen. Voor Rene Katier (32) en zijn Familie reden genoeg om de twee te combineren in het spel ‘Lose Your in-laws’. Inderdaad: kom van je schoonfamilie af. Het idee kwam naar voren tijdens een -hoe kan het ook anders- etentje met familie. Annemieke Zoutenbier (30) en haar vriend René Katier (32) zijn samen met haar nicht Eva Zoutenbier (35) en haar vriend Oscar Quiko (44) dol op gezelschapsspellen. “Het liefst kaartspelletjes, maar ook Cluedo is een van mijn persoonlijke favorieten”, zegt Rene. “Altijd als we bij elkaar zijn, komt er wel een spelletje op tafel.”

Pagina 1 van 965