Oplichter actief in Hengevelde

‘Opgelicht: Gereedschap van 40.000 euro blijkt slechts 3000 euro waard’. Was onlangs onlangs te lezen op www.nieuwsuitdelden.nl .

Een inwoner van Delden was het slachtoffer geworden van een oplichtingstruc met gereedschap. De verdachte gaf aan dat hij binnen afzienbare tijd wegens omstandigheden richting het buitenland af moest reizen en daar had hij geld voor nodig. Gereedschap ter waarde van zo’n 40.000 euro. De Deldenaar zou de boormachines, aggregaat, gereedschapskar en steekwagentjes gratis krijgen als hij de bwt van de spullen zou betalen. De materialen waren volgens de oplichter 40.000 euro waard. De btw bedroeg volgens de onbekende persoon 6000 euro.
De Deldenaar trapte daarin en reed naar Hengelo om daar het geld op te halen. Hij betaalde vervolgens de oplichter. Toen hij daarna zijn vrouw vertelde over het voorval, werd langzaam duidelijk dat er iets niet in de haak was. De inwoner van Delden stapte naar de politie. Die schat dat de waarde van de spullen maximaal 3000 euro is.

In Hengevelde hebben meerdere keren vergelijkbare voorvallen plaatsgevonden, zowel in 2020 als in 2021: "In Hengevelde onlangs op Markeplan 3 was het was een groene bus, bij ons was het in 2020 met een klein wit bestelbusje", aldus een getuige tegenover de redactie.

Update: Naar aanleiding van dit artikel kwam er op 2 februari 2021 het volgende bericht binnen bij de redactie: "Die oplichter heeft me in Delden aan de Hooijerinkstraat aangesproken toen ik na een overleg in mijn auto wilde stappen. Hij vroeg of ik gereedschap voor niets wilde hebben. Reed in een nette bus, zag er netjes uit en had een westers accent. Hij had wel wat weg van Rene Froger. Ben er natuurlijk niet op ingegaan. Wat moet ik met al dat gereedschap. Dit was op 13 januari rond 10.30 uur."

De politie waarschuwt inwoners niet in dergelijke trucs te trappen. De afgelopen tijd zijn in Oost-Nederland meerdere aangiftes gedaan van vergelijkbare voorvallen.