maandag 25 juni 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Burgemeester Nauta over incident bijtende hond: "We zijn in de fout gegaan"

  • donderdag, 18 mei 2017 21:53
  • Geschreven door 

De hond die dinsdag de 6-jarige Evelina uit Diepenheim aanviel en beet, had al gemuilkorfd moeten zijn. De politie heeft daartoe onlangs een verzoek ingediend bij de gemeente Hof van Twente, maar daar had de gemeente nog geen gehoor aan gegeven. "We zijn in de fout gegaan", aldus burgemeester Ellen Nauta vanavond tegen de TC Tubantia. "Waarom er nog geen gehoor aan is gegeven, gaan we uitzoeken. Dat kan bijvoorbeeld komen door werkdruk of doordat het verzoek niet op waarde is geschat." Nauta hoopt daar snel uitsluitsel over te hebben. "Omdat we er van moeten leren. We zijn in de fout gegaan." Ze durft niet te zeggen of de aanval was voorkomen, als er op tijd een muilkorfplicht was opgelegd. "Aan het eind van de dag is het baasje nog altijd verantwoordelijk of ie de muilkorf om doet of juist niet. We hebben niet op elke hoek van de straat een ambtenaar staan die zoiets kan controleren." Volgens de burgemeester krijgt de gemeente Hof van Twente vaker verzoeken om honden te muilkorven. "Ongeveer twee keer per jaar."

De hond die dinsdag de 6-jarige Evelina uit Diepenheim aanviel en tot bloedens toe beet, is één keer eerder betrokken geweest bij een bijtincident. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie. Het is dinsdag rond vijf uur in de middag als het in de omgeving van Evelina's ouderlijk huis aan de Kleidijk misgaat. Het meisje wil een rondje gaan fietsen om een weiland naast haar ouderlijk huis, zoals ze wel vaker doet. Haar moeder Marita vindt het goed. Vanaf het huis is er goed zicht op haar route. Plots hoort Marita een harde schreeuw. "Ik heb de fiets van mijn zoon gepakt en ben op het geluid afgegaan. Evelina kwam met een bloedend been op mij afgerend." Het meisje is aangevallen door een hond. De bazin, een vrouw, is in geen velden of wegen te bekennen. Het dier is volgens de politie 'een grote donkere hond met lichte vlekken/stippen'. Haar vader zegt later dat de politie hem heeft bevestigd dat het om een Duitse herder gaat.

Op woensdag werd bekend dat baasjes van honden die een gevaar kunnen vormen voor mens en dier in de toekomst verplicht een opvoedcursus moeten volgen. Die maatregel van staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) voor zogeheten hoogrisicohonden gaat volgend jaar in. Van Dam maakt zich grote zorgen over de regelmaat waarmee honden een mens of ander dier ernstig verwonden, zoals in Diepenheim.


Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Ja - 65.7%
Nee - 31.5%

Aantal stemmen: 359
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juni 6, 2018

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Later? Later is al lang begonnen!

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren