maandag 21 mei 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Politie Hof van Twente waarschuwt voor 'Tikkie-oplichters'

  • dinsdag, 23 januari 2018 21:35
  • Geschreven door 

Oplichters proberen via een nepversie van betaaldienst Tikkie bankgegevens te stelen. De mensen achter de phishingsite lijken het vooral te hebben gemunt op verkopers op sites als Marktplaats. Die benaderen ze via WhatsApp onder het voorwendsel geïnteresseerd te zijn in een koopje. Vervolgens vragen ze 1 cent over te maken via de namaakversie van Tikkie en sturen een linkje. Als de verkoper dat bedrag inderdaad overmaakt, krijgt de oplichter betaalgegevens in handen waarmee hij de bankrekening van het slachtoffer kan leeghalen.

Vervolgens sluist de oplichter het geld op de rekening en eventuele spaarrekeningen weg.
De cent is dus niet betaald; maar alleen hierdoor kon er toestemming gekregen worden tot het banknummer van AAB.

Advies
Wees altijd voorzichtig als u iets (ver)koopt via internet. Kijk ook extra uit als iemand zegt bang te zijn voor oplichting. Vaak gaat het dan om onbetrouwbare lieden die hopen dat u een extra stapje zet waar zij misbruik van kunnen maken.

Vraagt iemand een cent over te boeken? Ga er dan niet mee in zee. Zeker als dit zogenaamd via een app als Tikkie of Bunq moet. Dit is totaal onnodig en zeer verdacht. Vaak zijn het phishinglinks die niks met deze apps te maken hebben. Breek de verkoop af!!

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Niet wat je bent is wat je beperkt

Maar wat je denkt dat je niet bent

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren