Opgepast: Babbeltruc!

Afgelopen woensdag 21 maart 2018 werd rond 10.00 uur aangebeld bij een woning aan de Willem-Alexanderweg in Delden. De bewoner deed open en zag een man voor de deur staan die zich voordeed als een medewerker van een waterbedrijf. De man vertelde dat hij wilde controleren of er gas in de waterleiding zat. De bewoner vroeg naar een legitimatiebewijs en de man toonde snel een pasje.
Na inspectie van de waterkraan vertelde de man dat hij kon zien dat er gas in de waterleiding zat. Dit was erg gevaarlijk en de woning kon elk moment ontploffen. De bewoner moest daarom snel geld en sieraden pakken en de woning verlaten...
Uiteraard klopte er niets van het verhaal en was het niets meer dan een laffe poging om geld en sieraden te stelen. Gelukkig rook de bewoner onraad en is het de man niet gelukt om wat mee te nemen. Het is echter niet ondenkbaar dat de man het ergens anders opnieuw probeert!
Komt er iemand bij u aan de deur met een soortgelijk verhaal? Vraag dan altijd naar een legitimatiebewijs en bekijk deze goed! Vertrouwt u de situatie niet, laat diegene dan niet binnen en laat het bedrijf een afspraak met u maken.