vrijdag 24 mei 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Update: Melding over oplichter in Ambt-Delden blijkt misverstand

  • donderdag, 07 maart 2019 18:37
  • Geschreven door 

Update: De politie Hof van Twente laat weten dat de melding over een mogelijke oplichter in het buitengebied van Delden berust op een misverstand. De persoon in kwestie zou daadwerkelijk luchtfoto’s verkopen en niets kwaads in zin hebben. Bij het noteren van het kenteken, heeft de bewoner van Ambt Delden waarschijnlijk twee cijfers omgedraaid waardoor er een andere auto in het systeem naar voren kwam. De politie heeft de buurt via de preventie app inmiddels geïnformeerd over de situatie.

 Oorspronkelijk bericht

Een inwoner van Ambt Delden is op woensdag geconfronteerd met een mogelijke oplichter. In de omgeving van de Sluis kreeg de bewoner rond 15.45 uur bezoek van een man in een witte Mercedes Sprinter bus. De man vroeg of er interesse was in het kopen van een luchtfoto van het erf. Toen dit niet zo bleek te zijn schakelde de bezoeker over naar het aanbieden van godsdienstige boeken. Toen hij ook deze niet kwijt wist te raken, vertrok hij weer.

De bewoner vond de situatie zo vreemd dat hij besloot het kenteken van het voertuig na te trekken. Deze bleek niet toe te behoren aan de Sprinter, maar aan Toyota Hiace. Hierop werd melding gedaan bij de politie en de preventie app. Bij de politie bleek enkele weken geleden al een vergelijkbaar bericht te zijn binnengekomen.

Politie Hof van Twente: “Op moment dat iemand met een vreemd verhaal op je erf komt dan is dat natuurlijk gek. Ga hier niet zomaar in mee. Een foto of video van diegene kan ons makkelijker helpen met het onderzoek. Daarnaast als iemand iets wil verkopen en voor een bedrijf werkt, kan hij zich legitimeren. Zo niet, vertrouw het dan niet en stel ons in kennis.”

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

O'j 't noe mot verdeen'n met de haand of 't verstaand

Bin ie noe arm of riek

Met een glas bier in de haand met de Zomerfeesten bint vie allemoal geliek

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren