Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Bij de hoofdingang van het voormalige stadhuis van Delden stonden tot 2015 twee palen met inscriptie `SD’. Na de afbraak van het achterste deel van het stadhuis zijn deze palen ook weggehaald en in opslag gegaan. 
De inscriptie ‘SD` verwijst naar Schoutambt Delden, de oude naam van Ambt Delden. De palen zijn dus grenspalen van Ambt Delden geweest. Wij willen de grenspalen graag op hun oorspronkelijke plek terugzetten, maar we weten niet waar ze gestaan hebben. Mogelijk zijn deze palen al 50 jaar geleden, na de grenswijziging tussen Stad en Ambt Delden, weggehaald. Daarom vraagt de gemeente Hof van Twente uw hulp.

De weidevogelgroep Hof van Twente bestaat dit jaar 25 jaar. Opgericht in 1996 door (de inmiddels overlden) Jan Koenderink uit Hengevelde (foto boven) als een enthousiaste groep vrijwilligers is de groep in 2003 overgegaan in de Stichting weidevogels Hof van Twente. Ook om de continuïteit van de groep te verzekeren in een veranderende wereld…. De weidevogelgroep houdt elk jaar bij hoeveel grutto’s, kieviten en andere vogels er zijn in de gemeente. Zo kunnen zij trends en ontwikkelingen volgen. Landelijk lijkt het slecht te gaan met de weidevogels, maar hoe zit dat in Hof van Twente? En wat kunnen we doen om de vogels te beschermen? We spraken Herman Kraak, coördinator van de weidevogelgroep over zijn passie.

zondag, 09 augustus 2020 22:34

Aanrijding tussen auto en mountainbikester

Op de kruising Oude Haaksbergerweg met de Deldensestraat N740 heeft rond het middaguur een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een mountainbikester. Het slachtoffer raakte hierbij gewond. Zij is behandeld in de ambulance, maar hoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis.

donderdag, 06 augustus 2020 12:39

Parttime medewerker voor Eetsalon Yess gezocht!

Wij zijn per direct op zoek naar een collega! Bij ons zijn de werkzaamheden erg verschillend en sta je nooit stil. Je helpt o.a. klanten, belegt broodjes, draait heerlijke ijsjes of bakt verse friet. Ben jij 18 jaar of ouder en spreekt dit je aan? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wij bieden:

- +/- 8 uur per week, uren en dagen in overleg
(vrijdagmiddag is een pré)

- Een gezellig en fijn werkteam

- Een prettige werkomgeving

- Salaris volgens cao Horeca

Ben jij die enthousiaste harder werker die goed in teamverband functioneert?

Stuur dan snel je motivatie + CV naar: info@eetsalon-yess.nl

Of bel met:
0547-333776
en vraag naar Jessica

Op zaterdag 22 augustus vindt op het Hengeveldse strand weer het jaarlijkse Beachtennis toernooi plaats. Vanaf 16.00 uur brandt de strijd los op ons eigen stukje Wimbledon-Beach. ⛱ Vanaf 21.00 uur start de legendarische afterparty bij Café 't Kooltje, georganiseerd door Hengover! De details volgen…

Inschrijven is mogelijk via: www.hengover.nl/tickets. Wees er snel bij, want VOL=VOL!

Weet je niet precies wat Beachtennis inhoudt? Geen probleem. Klik op de onderstaande link voor een sfeerimpressie van de afgelopen editie.. https://www.facebook.com/watch/?v=516730289074263

Pagina 1 van 925