Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

• 75 m2 kantoor en/of werkruimte
• Voorzien van o.a. keukenblok, airco en alarmsysteem
• 3 eigen parkeerplaatsen
• Unieke zichtlocatie met moderne uitstraling
• Eventueel toekomstig uit te bereiden met ca. 1500 m2 verhard terrein
• Adres: het Assink 2 Hengevelde
• Beschikbaar vanaf augustus 2019 in overleg
Is uw interesse gewekt? Neem contact op met:

Henny Tuinte - htmtuinte@hetnet.nl ;   06-53169298 (Hieronder meer foto's)
 

De voorbereidingen voor de start van ANWB Automaatje zijn in volle gang. Evelien Mazeland van Salut, coördinator van AutoMaatje: “We gaan in september van start met de eerste ritten. We hebben gelukkig al heel veel vrijwilligers bereid gevonden om te rijden. Voor Hengevelde en omgeving kunnen we echter nog wel enkele chauffeurs gebruiken. Dus mensen uit Hengevelde: lijkt het je wat om voor AutoMaatje te rijden meld je aan!”
Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten die geen redelijk alternatief hebben, tegen een geringe onkostenvergoeding. Doordat de ANWB haar kennis, software, begeleiding, training en materiaal gratis beschikbaar stelt, kunnen gemeenten snel en zonder grote investeringen deze vervoerservice opzetten. Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer is de reden dat deze vervoerservice is opgezet. Het initiatief is lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk. In de Hof van Twente wordt het gecoördineerd vanuit Salut.
Meer weten of interesse? Bel Evelien van Salut 0547-260053, app SAS 06-20894999 of mail info@salut-welzijn.nl.

Vandaag was het dan zover. Naar een lange voorbereiding was het startschot van Houtdorp Hengevelde 2019 gegeven. ( KLIK HIER voor het fotoalbum) Om 9:30 uur was het de beurt aan onze nieuwe burgemeester Sebastiaan de Wijs om houtdorp te openen. Voorzitter van de Culturele Werkgroep Ritschie Rouhof:” Helaas was het aanbod van aantal pallets niet heel ruim waardoor de Hengeveldse bedrijven bij sprongen door extra pallets te leveren dank daarvoor. Doordat we dit jaar wederom gedreven en gemotiveerde vrijwilligers hadden gingen de bouwwerken snel de lucht in: De olifanten, palmbomen, en boomhutten kwamen na verloop van tijd tevoorschijn. De weergoden waren ons goed gezind: het bleef dus mooi droog. Het meeste timmerwerk wordt op dag 1 verricht waardoor op de dagen twee en drie de puntjes op de i gezet kunnen worden. Ook kon de EHBO niet rustig op hun stoel blijven zitten. Door de hoge werkdruk en de hier en daar matige concentratie was er wel eens een hamer die op een vinger kwam, een pallet op het hoofd of een spijker die niet het hout in wilde maar wel in de voet. Maar met een paar wonder tabletjes en goeie zorg waren ze er zo weer bovenop. Morgen dag 2 en kinderen: Neem dan spullen voor je instrumenten mee!”

Overal in Diepenheim klonk er muziek bij mensen in de achtertuin. Garden Songs, mensen stelden hun tuin beschikbaar voor meer dan 20 acts waaronder de Blue Jays (KLIK HIER voor een nummer) en MonoMan uit Hengevelde. MonoMan alias Lennard Kiezenbrink (KLIK HIER) :” Mooi’n dag! Het was erg geslaagd. Veel drukker dan ik verwachtte, misschien een keer zoiets in Hengevelde!”
Ook de formatie Blue Jays kon rekenen op veel publieke belangstelling al gooide de regen hier en daar wat roet in het eten. De nummers werden aangekondigd met heerlijk Twents accent, de interactie met het publiek was goed, namens Blue Jays Debbie Kiezenbrink:” Ik vond het hartstikke leuk! Goed georganiseerd en heel divers. Veel publiek ondanks het slechte weer. Bij ons ging het goed, dus tevreden!”
Ook Jolande Sak is erg positief over het evenement in ‘t Stedeke:

W.V.V.’34 heeft vandaag op sportpark het Rupertserve de eerste oefenwedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld tegen Witkampers uit Laren dat uitkomt in de derde klasse C. Beide formaties speelde met veel invallers waarbij Tim Kuipers vandaag zeer verdienstelijk zijn debuut maakte in de hoofdmacht.  Hamoudi Jaafil was na 15 maanden weer van de partij, centrale verdediger Tom Brummelhuis was na 5 jaar weer terug op het oude nest.
Na een fout in de laatste linie (Tom Brummelhuis) kwamen de Hengeveldenaren na 25 minuten op 0-1 achterstand, dit werd in de 39e minuut fraai rechtgetrokken door Lars Aarnink. Kort voor de thee was het Wouter Horstink die de 2-1 op zijn naam schreef. In de extra tijd van de tweede helft was het een frommelgoal die de eindstand van 2-2 op het scorebord bracht. Trainer Roy Workel:

Pagina 1 van 956