W.V.V.’34; ‘Hier moeten we gewoon van kunnen winnen’

De wedstrijd vanmiddag begon iets later vanwege een steunbetuiging van de voltallige selectie aan bestuurslid Johan Vogt. Johan is slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval en revalideert momenteel op het Roessingh in Enschede. Terug naar de wedstrijd:

W.V.V.’34 is vandaag in eigen huis tegen een 0-1 nederlaag aangelopen. Het was een wedstrijd waar in beide kampen weinig tot niets gecreëerd werd; Valt er dan een doelpunt dan is de winnaar vaak bekend. Gedurende de 90 minuten speeltijd was het weliswaar de thuisploeg met het meeste balbezit en wist het tevens het meeste gevaar te stichten in de vijandelijke defensie maar tot echt grote mogelijkheden kwam het amper. Met name in de eerste helft waren er te veel spelers met een defensieve aanname en te weinig spelers met enige creativiteit.

Uitblinker Remi Leferink hier in duel met Carlos Scholtens van Avanti Wilskracht

Avanti daarentegen maakte de indruk dat men te weinig uit de spelersgroep haalde; het speelde compact, loerde op een foutje van de Hengeveldenaren om toe te slaan vanuit de counter. Dat foutje kwam er: Na 65 minuten was het Wouter Horstink die balverlies leed en korte tijd later lag de bal achter doelverdediger Kevin Smit.
In de slotfase was het alles of niets: Uitblinker Remi Leferink meldde zich voor aan het front en met iets meer precisie in de eindpass had hij ook daar beslissend kunnen zijn.
Joost ten Heggeler en invaller Sem Kuipers waren nog dicht bij een treffer maar na 95 minuten stond de thuisploeg met lege handen.

Joost ten Heggeler, vandaag aanvaller biedt ondersteuning in de defensie

Martijn Baas zag het allemaal net ietsjes anders: “De eerste helft was van onze kant wel prima, toch aardig wat kansen kunnen creëren. De tweede helft was te statisch waardoor we nauwelijks tot kansen kwamen. Zeer kloten gezien dit tegenstanders zijn waar we gewoon van kunnen/moeten winnen”.