Biografie Sander Boschker geschreven door Wegdammer Gijs Eijsink

Het is de week van Sander Boschker. Het afscheid van de keeper die 25 jaar onder contract stond bij FC Twente, is een feit. Gisteravond werd in het spelershome van FC Twente zijn biografie gepresenteerd. Schrijver van het boek is een rasechte Wegdammer: Gijs Eijsink, geboren in Markvelde en sinds de oprichting medewerker van Wegdam Nieuws.

“Ik vond dat iemand die zoveel bereikt heeft en zoveel records op zijn naam heeft gezet een boek verdiende”, vertelt Eijsink. “Bovendien heb ik zelf in Lichtenvoorde gewoond en ken ik de familie Boschker goed. Dus niet alleen Sander zelf, maar ook zijn ouders en zijn broers die ook keeper zijn geweest bij Longa ‘30.” Sander Boschker stemde in met het boek en dat vormde de basis voor een mooie samenwerking.

Eijsink: “Het boek is verdeeld in elf hoofdstukken, die telkens over een bepaald thema gaan. Met Sander ben ik terug gegaan naar de locaties die in zijn loopbaan van belang zijn geweest. Zijn ouderlijk huis, Het Diekman-terrein, maar ook de A1, waar de busreis na het behaalde kampioenschap langs ging en De Kuip, Sander’s erepodium, zoals hij het zelf noemt. Daarnaast zijn er veel foto’s van de belangrijke momenten in zijn loopbaan in het boek te vinden. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een persoonlijk woord van een bekende journalist of een oud-voetballer zoals onder meer Hans van Breukelen, Kees Jansma, Jan van Halst, Leon ten Voorde en Twente-voorzitter Joop Munsterman.

Het boek telt 160 pagina's en is te koop voor €17.50. Het is in de shops van FC Twente verkrijgbaar en tevens bij de boekwinkels van Broekhuis en Heinink.

Dinsdag 20 mei wordt in de Grolsch Veste een erewedstrijd gespeeld voor de scheidende keeper waarin meer dan zestig bekende oud-spelers van FC Twente meespelen.