Coach FC Twente traint WVV’34 D1

Het seizoen is op tijd van start gegaan voor de Hengeveldse D-pupillen, en hoe! Niemand minder dan Michel Jansen kwam de Wegdamse mannen voorzien van oefenstof (waarvan hieronder een filmpje). Uiteraard waren de jongens één en al oor. Het contact is tot stand gekomen via Marcel Tijhof, de net als michel afkomstig is uit Vriezenveen. Marcel: “Zo`n 30 geleden inmiddels, voetbalde ik bij v.v. DETO in Vriezenveen. Als er geen competitiewedstrijden waren kon je meedoen met een techniektraining. Deze werd destijds al gegeven door Michel Jansen en Ruud Lanjouw (zoon van de bekende trainer binnen DETO) in de lijn van Wiel Coerver, tja wie is er niet groot mee geworden…

Nu mijn beide zoons Barten en Thijmen inmiddels diezelfde leeftijd hebben als ik toen, liep ik al een tijdje met het idee rond voor een clinic, maar ja….

Totdat we in april bij fotograaf Stefan Schipper waren in Vriezenveen (ook de huisfotograaf van FC Twente) en buurman van Michel Jansen. Door al die mooie voetbalfoto`s kwamen we natuurlijk al snel aan de praat over FC Twente en Hardrock muziek (destijds gingen we naar Dynamo metalrock in Eindhoven met de boys uut Vjenne). Ik vertelde Stefan Schipper mijn verhaal en zodoende had ik een telefoonnummer en belde ik Michel op met de vraag voor een voetbalclinic bij WVV. Michel herkende het verhaal en wilde zeker een clinic geven, alleen moest ik hem na zijn vakantie even terugbellen.

Vervolgens het jeugdbestuur en trainers van D1 ingelicht te hebben kon er een clinic gegeven worden op 3 juli .

Tevens dank aan de materiaalploeg van WVV die hiervoor speciaal de netten weer in de doelen hebben gehangen.

Al met al voor de jongens een super gave en leerzame training en voor mij en alle aanwezige toeschouwers een boeiende training om te zien. Na de training had Michel alle tijd voor de spelers, handtekeningen, tips en foto`s….

Michel bedankt”.

Voor het filmpje van de training klik hier

Michel Jansen is geboren in Vriezenveen. Als speler kwam hij uit voor DETO uit Vriezenveen, Heraclers,STEVO uit Geesteren en Excelsior’31.

Jansen trainde STEVO (A- en B-jeugd), DOS’19 (A-jeugd), Excelsior’31 en zes seizoenen HHC Hardenberg voor hij in 2008 bij FC Twente kwam. Met HHC Hardenberg werd hij kampioen in de hoofdklasse en in 2007 kreeg hij de Rinus Michels Award. Bij Twente werd hij Hoofd Opleiding Voetbalzaken en Jansen behaalde in 2011 zijn diploma Coach Betaald Voetbal.

In april 2013 werd Jansen aan de staf van het eerste team toegevoegd na het opstappen van Steve McClaren. Interim coach Alfred Schreuder bezat niet de juiste papieren en mocht het seizoen niet afmaken. Op papier is Jansen de hoofdtrainer maar hij en Schreuder fungeren als een ad interim duo. Ook in het seizoen 2013/14 fungeert hij als hoofdtrainer en zal hij ook de persconferenties en andere zaken van de media onder zijn hoede nemen