Heel Bentelo in de ban van kunstgras

Het had de afgelopen maanden heel wat voeten in de aarde, maar afgelopen week ging dan eindelijk de schop in de grond op Sportpark de Pol. Vele vrijwilligers waren opgetrommeld om de handen eens flink uit de mouwen te steken. Voordat de aanleg kon starten, had stichting De Pol een probleem met de gemeente. De gemeente had de aanleg toegezegd, maar later bleek dat hier geen budget voor was. De Benteloërs waren proactief en dachten mee met de gemeente. Zij vonden een financier, de gemeente draagt zorg voor de aflossing en de rente. Tom Jannink, voorzitter stichting de Pol, hierover: "We kunnen gelukkig veel zelf doen, dit scheelt veel kosten. Werkzaamheden met betrekking tot het verwijderen van de huidige omheining, reclameborden en dergelijke doen de vrijwilligers. Daarnaast hebben we erop gelet zoveel mogelijk te laten doen door lokale bedrijven. Zo voert Ankersmid de graafwerkzaamheden uit en Beuving het straatwerk." Bentelo krijgt overigens een grasmat die in Nederland nog bij geen enkel sportpark ligt.

"Om deze mat te bekijken moest er worden afgereisd naar België. Het kunstgras wordt geleverd door dezelfde leverancier als enkele jaren terug in Hengevelde, toch is het niet hetzelfde type. Er komen als toplaag geen rubberen korrels, maar korrels op van kurk. Dit is duurzamer en kan worden hergebruikt. Daarnaast gaat de mat zo'n 15 jaar mee."
Wanneer wordt het veld opgeleverd, de competitie staat immers ook voor de deur? "1 september is de opleverdatum, de planning voor een officiële opening is er nog niet, dit moeten we nog even bekijken."  Hieronder enkele foto's van de werkzaamheden.