zondag 24 juni 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Gemengde gevoelens voor Rick Satink na Dutch Masters in Emmen

  • donderdag, 18 mei 2017 22:10
  • Geschreven door 

Rick Satink van het GDI KTM team heeft in de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum een top tien plaats weten te behalen. Satink wist in de tweede manche negende te worden nadat hij in de eerste manche als twaalfde over de finish was gekomen. Helaas produceerde na de finish teveel geluid waardoor hij helaas gediskwalificeerd werd. Onder zeer goede omstandigheden werd in Emmen de derde Dutch Masters of Motocross verreden. Het publiek wist in grote getale de weg naar circuit Pottendijk te vinden en werden getrakteerd op een ijzersterk deelnemersveld.

Nadat Rick in de tijdtraining verschillende keren aan had gezet, kwam hij uiteindelijk tot een zestiende tijd. Door een zware valpartij van een andere rijder vond er een herstart plaats en vervielen de tijden die op dat moment al waren neergezet. In het resterende deel van de training probeerde Rick nog een paar keer om een scherpe tijd neer te zetten maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een achttiende tijd.

Bij de start van de eerste manche zat Rick er niet goed bij en moest in de middenmoot aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een twaalfde plaats. Op dat moment kwam hij alleen te rijden met niemand voor of achter zich. Hij probeerde het gat tot aan de elfde man te dichten maar dit lukte niet waardoor hij op een twaalfde plaats werd afgevlagd. Na de manche kreeg Rick echter een flinke tegenslag te verwerken want zijn machine produceerde teveel lawaai bij een geluidsmeting en dit had tot gevolg dat hij gediskwalificeerd werd.

Met nieuwe motivatie stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Wederom moest hij vanuit de middenmoot terug naar voren zien te komen. Vrij gemakkelijk wist hij zich op te werken naar een negende plaats maar helaas kwam hij na zo’n vijftien minuten wedstrijd weer alleen te rijden. Rick besloot om geen grote risico’s meer te nemen en de wedstrijd uit te rijden op een negende plaats. Met dit resultaat was Rick achter Jeffrey Herlings de tweede Nederlander in de uitslag.

Met nog één wedstrijd te gaan staat Rick op een twaalfde plaats in de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross. De finale van dit kampioenschap is over zo’n twee maanden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Daguitslag Dutch Masters MX1 in Emmercompascuum:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Evgeny Bobryshev 42 Pnt
3 Gautier Paulin 40 Pnt
4 Max Anstie 36 Pnt
5 Romain Febvre 34 Pnt
15 Rick Satink 12 Pnt

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Ja - 65.7%
Nee - 31.5%

Aantal stemmen: 359
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juni 6, 2018

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Later? Later is al lang begonnen!

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren

www.werathah.com from this source click this link now excel 2016 photoshop cs6 extended for apple mac 64 bit download your domain name
web autocad 2010 64 bit installer