Rick Satink pakt podiumplaats in EMX300 in Lommel

Rick Satink van het GDI KTM team is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX300 Kampioenschap in het Belgische Lommel op een knappe derde plaats geëindigd. In beide manches liet de rijder uit Hengevelde zien een begenadigd zandrijder te zijn door vanuit de achterhoede terug te komen naar een vierde en een derde plaats.

Na een hectische week waarin alles op alles werd gezet om te kunnen starten kwam Rick vol goede moed naar Lommel om sinds lange tijd weer eens een wedstrijd op een tweetakt machine te rijden. Ondanks de korte voorbereiding en de standaard KTM machine had Rick er veel zin in en was vastbesloten om het beste van zichzelf te laten zien.

Hij begon gelijk sterk aan het weekend. In de training op zaterdag klokte Rick de snelste tijd maar deze werd echter niet toegekend omdat dat het moment was dat de vrije training over ging in de tijdtraining. Later in de sessie wist hij nog wel een redelijk goede ronde neer te zetten waarmee hij de training afsloot als vierde. Hiermee had hij nog steeds een goede uitgangspositie voor de beide manches.

In de eerste manche kwam Rick heel slecht weg bij de start en moest vanuit het achterveld aan zijn wedstrijd beginnen. Op zijn standaard SX250 kwam hij door het veld naar voren gevlogen en maakte elke ronde meerdere plaatsen goed. Helaas kreeg hij in de derde ronde een tegenslag voor de kiezen toen zijn bril stuk ging, waardoor zijn zicht enorm verslechterd. Toch gaf hij niet op en ging in de slotfase de strijd aan om de derde plaats. Alles werd op alles gezet om deze positie over te nemen maar helaas lukte dit net niet waardoor Rick na een zwaar bevochten wedstrijd als vierde over de finish kwam.

 Gebrand op een betere start stond Rick achter het starthek voor de tweede manche. Helaas lukte het ook in deze manche niet om in de top tien aan de wedstrijd te kunnen beginnen en moest hij van rond de dertigste plaats aan een inhaalrace beginnen. Met een goede ritme baande hij zich een weg terug naar voren en kwam met nog een aantal ronden te gaan aan op een derde plaats. Rick liep in het resterende deel van de wedstrijd nog hard in op de tweede man maar kon het gat niet gedicht krijgen en kwam tevreden als derde over de finish.

 “In beide manches heb ik alles gegeven wat erin zat en gelukkig heb ik dit ondanks de korte voorbereiding kunnen bekronen met een podiumplaats. Het EMX300 Kampioenschap is een heel mooi kampioenschap en ik hoop hier een vervolg aan te kunnen geven. We gaan kijken of het haalbaar is qua sponsering maar als we alles rond kunnen krijgen wil ik een gooi doen naar de titel,” aldus een tevreden Rick Satink.

Daguitslag EMX300 Lommel:

1 Mike Kras 47 Pnt

2 Brad Anderson 47 Pnt

3 Rick Satink 38 Pnt

4 Kenny Vandueren 32 Pnt

5 Andero Lusbo 30 Pnt

In beide manches liet de rijder uit Hengevelde zien een begenadigd zandrijder te zijn door vanuit de achterhoede terug te komen naar een vierde en een derde plaats.
Mike Kras 47 Pnt
2 Brad Anderson 47 Pnt
3 Rick Satink 38 Pnt
4 Kenny Vandueren 32 Pnt
5 Andero Lusbo 30 Pnt