WHC verliest in zinderend duel van Overwetering: 22-21

WHC heeft vanavond een zeer nipte nederlaag geleden in Olst tegen Overwetering. Na een ruststand van 11-9 werd het 22-21. De eerste 5 minuten speelde WHC goed en kwam op een 1-4 voorsprong. Vervolgens kwam Overwetering terug tot 5-5 en daarna ging de wedstrijd gelijk op, 6-6. 8-7 8-8. De laatste minuut en liep de thuisploeg uit naar 11-9 en na rust naar 13-11. Vervolgens kwam WHC sterk terug tot 14-14 en zelfs op voorsprong, 14-15. De wedstrijd ging weer gelijk op: 15-15, 16-17, 19-19. Vlak voor tijd werd het reuze spannend. Met nog minder dan een minuut te spelen stond het 21-21. Een halve minuut voor tijd maakte de thuisploeg echter de 22-21. Theo van der A over het duel: "Toen hadden nog één aanval en in de laatste 10 seconden gooiden we op de paal. Een gelijkspel was vanavond verdiend geweest maar we konden met opgeheven hoofd de wedstrijd afsluiten. We hebben gevochten voor elke bal en hebben een goede wedstrijd gespeeld."

Speelster Eva Keuper over het duel: "Het liep de hele tijd gelijk op! Hun hadden een speelster die het spel maakte. Wij hadden moeite om haar te verdedigen! Helaas maar we hebben goed gevochten!"

Oud-gediende Ester Tuinte: "Echt zuur dit verlies. Helaas kon Manon niet mee doen door een blessure en ook Monique kon niet meedoen. Blij dat Lieke Velthuis, Rikke Brummelhuis en Jolien ten Thije meededen, bedankt! Toch kwamen we net tekort. Een gelijkspel was terecht geweest maar mocht niet zo zijn! Hebben wel ontzettend gevochten en mooie aanvallen opgezet. Ook verdedigend was het prima maar helaas trokken aan het kortste eind."