Teleurstelling alom voor 93 Wegdammers in de Adelaarshorst

Onder het toeziend oog van 93 Hengeveldenaren heeft  dorpsgenoot Mike te Wierik met Jong Oranje dure punten verspeeld in de kwalificatiereeks voor het jeugd-EK van 2015. In de Adelaarshorst in Deventer ging de ploeg van debuterend bondscoach Adrie Koster met 0-1 onderuit. Domper voor de meegereisde supporters was het feit dat Mike werd gewisseld in de rust:”Ik speelde niet echt goed de eerste helft, enkele slordige dingen. En een gele kaart, ik neem aan dat ik daarom gewisseld ben. Het was geen beste wedstrijd, maar we hebben wel kansen gehad. Dan valt hij vervolgens aan de andere kant. Ik heb het spandoek nog wel gezien, zag er mooi uit!”

Domper nummer twee: Het spandoek heeft enig stof doen opwaaien aan de Vetkampstraat in Deventer: De familie Derkink is er maar wat druk mee geweest, maar daar had de veiligheidscoördinator van Go Ahead Eagles lak aan. Achter het doel (zie foto onder) was een prachtige plek om het op te hangen, echter de zojuist genoemde persoon gaf geen toestemming! De kinderen hebben zijn ijskoud geweigerd.
Verdere foto's Hengeveldse aanhang zie onder:

Mike op de bank

Hier mocht het doek van de kinderen niet hangen

Jong Oranje, dat aantrad zonder de geblesseerde Quincy Promes, had in de beginfase van de wedstrijd vaker balbezit, maar slaagde er niet in de Georgische defensie in de problemen te brengen. Het elftal van Koster was erg slordig in de eindpass, speelde in een te laag tempo en werd dan ook alleen gevaarlijk via een afstandsschot van aanvoerder Marco van Ginkel. Op slag van rust kwam Jong Oranje er voetballend wat beter door en kreeg het een drietal goede mogelijkheden op de openingstreffer. Castaignos was tweemaal betrokken in een combinatie, waarna Kyle Ebecilio (naast) en Jean-Paul Boëtius (redding keeper) op doel konden schieten. De beste kans kwam echter op naam van Mike van der Hoorn. De Ajacied kon uit een hoekschop op doel koppen, maar kon de bal net niet de goede richting meegeven.

Nederland trok de sterke fase vlak voor rust goed door aan het begin van de tweede helft. Het leverde een kans op voor Van Ginkel. De middenvelder van AC Milan mikte echter te hoog. Na een kwartier spelen in de tweede helft liet Jong Georgië zich ook zien. Uit een hoekschop werd de lat geraakt. Het bleek een waarschuwing voor verder onheil, want in de 71e minuut namen de Georgiërs brutaal de leiding. Een vrije trap van Giorgi Chanturia spatte uiteen op de paal, waarna Jigaura uit de rebound de 0-1 tegen de touwen schoot. Even daarvoor leek Luc Castaignos nog de openingstreffer aan te tekenen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd, omdat de Twente-spits in buitenspelpositie stond.

Koster besloot tien minuten voor tijd met Jürgen Locadia een extra aanvaller binnen de lijnen te brengen. Georgië trok zich terug op eigen helft en loerde op de counter. Gevaarlijk werden de beloften van Nederland niet meer, waardoor de wedstrijd onnodig werd verloren. Door de nederlaag moet Jong Oranje maandag nog vol aan de bak tegen de leeftijdsgenoten van Slowakije als de groepswinst op het spel staat.