maandag 25 juni 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Mike te Wierik: Prof bij FC Groningen, assistent bij WVV'34

  • zaterdag, 24 februari 2018 17:20
  • Geschreven door 

Mike te Wierik geldt als steunpilaar in de defensie van FC Groningen, maar een paar keer per week staat hij ook op het veld bij een andere club: WVV’34 uit Hengevelde. De profvoetballer is bij de amateurvereniging uit het dorp waar hij opgroeide assistent-trainer van het eerste elftal. Niet met een luxe auto, maar op de fiets komt Te Wierik (25) aan bij sportpark Rupert’s Erve. Zijn ouders wonen op een steenworp afstand van de thuishaven van WVV’34. De geboren Tukker is nog altijd kind aan huis bij de vereniging waar het voor hem allemaal begon. Eén keer per week geeft hij er training aan het eerste elftal. Als het programma van FC Groningen het toelaat, is hij ook bij wedstrijden aanwezig. De voetbalprof is zijn amateurclub altijd trouw gebleven. "Of dat bijzonder is? Ik ken weinig andere profvoetballers die als trainer bij een amateurclub werken. Ik vind het leuk om te doen. Mijn ambities in de toekomst liggen ook in het trainersvak. Vorig jaar heb ik daarom al het diploma TCIII gehaald."

Tweede thuis
Voor Te Wierik voelt het assistent-trainerschap ook als een mogelijkheid om iets terug te doen voor zijn amateurclub. Hij is WVV’34 dankbaar dat hij op Rupert’s Erve zijn eerste stappen heeft mogen zetten. "Hier heb ik geleerd om tegen een bal te trappen. Dankzij deze vereniging heb ik de kans gekregen om in de jeugd van FC Twente te gaan voetballen. De club voelt voor mij nog altijd als een tweede thuis. Het is een ontzettend gemoedelijke vereniging, waar iedereen elkaar kent. Er voetballen drie jongens uit Haaksbergen in het eerste, maar die zijn volledig opgenomen in de club. Dat tekent de sfeer bij WVV."

"De club heeft zich de laatste jaren ook goed ontwikkeld. Er ligt een mooi kunstgras hoofdveld, er is een goede natuurgrasmat, een trainingsveld en een mooi clubgebouw. Ook qua kleding is het allemaal uitstekend geregeld. Dat maakt dat het hier prettig werken is. Mede daardoor klommen we een paar jaar geleden op naar de tweede klasse. Momenteel spelen we weer in de vierde klasse, maar daar willen we zo snel mogelijk uit zien te komen. Over het algemeen heeft WVV de zaken echter goed voor elkaar."

Te Wierik spreekt vol trots over de plaatselijke amateurclub, maar tegelijkertijd is WVV’34 ook trots op het jeugdexponent die wekelijks te zien is in de eredivisie. Dat blijkt uit de shirts van Te Wierik die in de kantine hangen. Het zwart-witte shirt van Heracles, het groen-witte tenue van FC Groningen en een Oranjeshirt dat herinnert aan zijn wedstrijden voor Jong Oranje. Te Wierik is door zijn status als topsporter één van de bekendste Hengeveldenaren. Kinderen in het dorp dragen tegenwoordig shirts met zijn naam op de rug. Een vreemde gewaarwording voor de nuchtere prof. "Ik zie mezelf ook niet als Mike te Wierik, de profvoetballer. Ik kan toevallig goed voetballen, een ander kan goed timmeren. Ik ben mezelf gewoon als Mike. Ik voel me niets meer dan een ander."

"Bij WVV moet ik soms lachen om wat we daar meemaken. Dan houdt de trainer een bespreking en tussendoor staat er gewoon iemand op om naar de wc te gaan.
Dat kan bij de profs echt niet"

Verschillen en overeenkomsten
Vanwege zijn dubbelfunctie als profvoetballer en assistent-trainer bij een amateurclub, ziet Te Wierik verschillen en overeenkomsten tussen beide werelden. Bijvoorbeeld in de kleedkamer. "Bij WVV moet ik soms lachen om wat we daar meemaken. Dan houdt de trainer een bespreking en tussendoor staat er gewoon iemand op om naar de wc te gaan. Dat kan bij de profs echt niet. Al wordt daar natuurlijk ook wel geouwehoerd in de kleedkamer. Zelf hou ik wel van een grap voor of na de wedstrijd. Of dat meer of minder is bij de profs vergeleken met de amateurs? Ik denk dat dat bij iedereen verschillend is."

 

Mike als jeugdspeler van WVV'34, onderste rij tweede van links

Ook op het veld zijn er overeenkomsten en verschillen. "Ik leid vaak de warming-up bij WVV. Het valt me dan op dat spelers soms kwaad kunnen worden wanneer iemand een verkeerde pass geeft. Dan leg ik uit dat dat niet uitmaakt. Het gaat om de wedstrijd. Zelf heb ik ook weleens een slechte warming-up gehad, maar speelde ik vervolgens de sterren van de hemel of andersom. Tegelijkertijd leven de jongens van het eerste hier ook voor het voetbal. Zij houden er op een zaterdagavond rekening mee dat ze de volgende dag moeten spelen. Dat moet ook als je in het eerste voetbalt, vind ik. Wat ik ook mooi vind om te zien zijn de trainingen. Met FC Groningen trainen wij vijf keer in de week, bij WVV wordt twee keer in de week getraind. Maar als ik dan zie hoe hoog de trainingsintensiteit hier is… De jongens gaan iedere training volle bak, dat vind ik mooi om te zien."

Trouw aan WVV'34
Het harde werken, de nuchterheid van de mensen. Het spreekt Te Wierik aan. Alleen daarom al blijft hij terugkomen bij WVV’34. Hij is onderdeel van de vereniging, zoals de vereniging een onderdeel van hem is. Te Wierik zal de club dan ook niet snel verlaten. "Ik wil zo lang mogelijk bij WVV blijven. Zodra ik vanuit Groningen deze kant oprij en het bordje Hengevelde zie, dan voel ik me direct thuis. Alleen als ik een keer de stap naar het buitenland maak wordt het lastig om hier assistent te blijven, maar ik zal hoe dan ook terugkomen. Al is het maar om zelf ooit in het eerste te spelen. Dat is iets wat ik altijd nog wil. Maar ik ga ervan uit dat dat nog zeker tien jaar gaat duren."

"Ik zal hier hoe dan ook terugkomen. Al is het maar om zelf ooit in het eerste te spelen. Dat is iets wat ik altijd nog wil".

 (Bron: www.knvb.nl)

Laatst aangepast op zondag, 25 februari 2018 23:44
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Ja - 65.7%
Nee - 31.5%

Aantal stemmen: 359
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juni 6, 2018

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Later? Later is al lang begonnen!

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren