maandag 21 mei 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Te Wierik wint voor het eerst in 2018: "Na rust hadden we het moeilijker"

  • zondag, 11 maart 2018 17:15
  • Geschreven door 

Degradatievoetbal lijkt FC Groningen in de slotfase van het seizoen bespaard te blijven. De ploeg van trainer Ernest Faber zette zondagmiddag dankzij een 2-0 zege op PEC Zwolle een grote stap richting directe handhaving. Voor de wedstrijd klonk het You’ll Never Walk Alone in het Noordlease Stadion. Dat was een eerbetoon aan Nova (6), de vrijdag overleden dochter van Antoine van der Linden. FC Groningen speelde daarom ook met rouwbanden. Mike te Wierik uit Hengevelde speelde het gehele duel mee. Mike over de wedstrijd: "Ik denk dat we een hele goede eerste helft speelden. Alleen dan laat je het na om 2-0, 3-0 te maken en hou je Zwolle in leven. Na de rust hadden we het moeilijker omdat Zwolle wat veranderde, daar gingen we niet helemaal goed mee om. Maar ik denk dat we wel meer recht hadden op de overwinning dan PEC."

Denk je dat jullie al veilig zijn, Mike? "Ik heb geen idee. Normaal ga je uit van een punt per wedstrijd dus 34 punten om veilig te zijn dus dan moeten we er nog 5 halen. We bekijken het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd." Hoe ging je wedstrijd persoonlijk? "Ik denk dat ik wel een goede wedstrijd heb gespeeld alleen de kans van Ryan Thomas ging de bal over mij heen en was er miscommunicatie met de andere centrale verdediger maar gelukkig ging de bal via de lat over. Dat was het minpuntje."

mikewint4

PEC, dat in de openingsfase voornamelijk achterover leunde, hielp even later dan maar een handje. Na een fijn passje van Bacuna werd de voorzet van Tom van Weert – die voor Ritsu Doan bedoeld was - door Ryan Thomas achter zijn eigen doelman Diederik Boer gegleden (1-0).

Ook na die openingstreffer had de ploeg van Faber weinig tot niets te duchten van het ontstellend zwakke PEC. Sterker nog: FC Groningen kreeg vijf minuten voor rust dé kans om de marge te verdubbelen. Van Weert zag dat Mahi aan de aandacht van de Zwolse verdediging was ontsnapt, maar oog in oog met Boer stiftte de aanvaller de bal op de lat.

Zo mochten de Groningers zichzelf verwijten dat ze bij de pauze met slechts één doelpunt leidden. De ontevreden PEC-trainer John van ’t Schip greep in met een dubbele wissel, Terell Ondaan voor Youness Mohtkar en Sepp van den Berg voor Erik Bakker, in een poging het tij te keren.

En hoewel de eerste mogelijkheid na rust voor Doan was (redding Boer), kwam PEC inderdaad beter in de wedstrijd. Padt redde vlak na de kans voor Doan knap op een inzet van de ingevallen Ondaan, waarna Menig de afvallende bal net naast tikte. De kans die Mustafa Saymak na een uur kreeg was zo mogelijk nog groter, maar de middenvelder schoot te gehaast en recht in de handen van Padt.

Einde aan onzekerheid
Echt gevaarlijk werden de nog altijd teleurstellende Blauwvingers vervolgens pas weer in het laatste kwart van de wedstrijd. Na een uittrap van Boer kon Thomas zomaar alleen op Boers collega-goalie Padt af, maar de Nieuw-Zeelander wipte de bal – a la Mahi in de eerste helft – op de lat.

Van Weert was vlak daarna betrokken bij een zeldzaam Gronings gevaar in de tweede helft, maar de spits kopte van dichtbij voorlangs. Een dure misser bleek dat uiteindelijk niet, want PEC was niet bij machte om de thuisploeg in de slotminuten nog serieus in de problemen te brengen. In plaats daarvan maakte Ajdin Hrustic een einde aan alle onzekerheid: 2-0.

Laatst aangepast op zondag, 11 maart 2018 17:21
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Niet wat je bent is wat je beperkt

Maar wat je denkt dat je niet bent

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren